Négy magyar vállalkozás állított ki a CES-en
Négy magyar innovatív vállalkozás képviselte Magyarországot kiállítóként a Las Vegasban január 5. és 8. között megrendezett CES-en (Consumer Electronic Show). 

A kerékpáros szoftverfejlesztő GPS Tuner már évek óta résztvevője a kiállításnak, a cég fő terméke folyamatosan adatokat szolgáltat a bicikli akkumulátoráról és a felhasználó teljesítményéről is a navigációs funkciók mellett.

Emellett a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) startupok nemzetközi piacra lépését segítő InnoTrade programja közreműködésével három magyar korai fázisú vállalkozás is bemutatkozhatott a CES-en. 

Az Apple eszközökhöz komplett kiegészítőt gyártó DoBox, amelynek termékeivel könnyedén összeköthetők a különböző Apple készülékek, más külső eszközökkel. A Sybrillo GoPro akciókamerákhoz fejlesztett távirányítható stabilizátort, a Chameleon pedig egy átfogó okosotthon platformot fejlesztett ki, amely kompatibilis a legtöbb gyártó különböző smart home eszközeivel.

VR-szemüveget tesztelnek a látogatók (forrás: CES)

Az idén ötvenedik alkalommal megrendezett gigantikus rendezvényen több mint 3800 cég mutatta be újdonságait és több mint 175 000 szakmai látogató volt kíváncsi a kiállításra. A világ legnagyobb cégei mellett idén rekordszámú, 600 startup volt jelen az eseményen. Az idei év legfontosabb hívószavai az 5G technológia, az önvezető autók, az okosváros megoldások, a kiterjesztett- és virtuális valóság, a robotika és mesterséges intelligencia voltak.