Hibaokok és a tökéletes tisztaság nyomában
A megfelelő hidraulikaszűrők kiválasztása és helyes használata megnöveli a rendszerek hasznos élettartamát, és minimalizálja a tulajdonlás összköltségét.

Parányiak, gyakran csak mikroszkóppal láthatók, de ennek ellenére mégis egy egész rendszer leállását okozhatják: szennyeződésrészecskék a hidraulikafolyadékban. A hidraulika-rendszerek meghibásodásainak 70-80 százaléka a folyadék szennyeződésére vezethető vissza. Éppen ezért a szennyeződések kiszűrése létfontosságú a rendszer megbízhatóságát tekintve. Emellett a megfelelő szűrőtípus kiválasztása és a megelőző szerviz a folyamatos üzemeltetés során szintén alapvető fontosságú. Kizárólag a folyadék tisztaságának ismétlődő és helyes felügyelete garantálhatja a rendszer zavartalan működését a teljes élettartam alatt.

Mindenkor a legmegfelelőbbet

A hidraulikafolyadékoknak általában meg kell felelniük az ISO 4406 által meghatározott, minimális tisztasági osztályoknak. A rendszer egészének tisztasági osztályát az egyes részegységek legérzékenyebbikéhez igazítják. Ez azért van így, mert a szűrőket már a tervezési fázistól kezdődően úgy méretezik és helyezik el, hogy bármilyen üzemi körülmények között biztosítsák a „leggyengébb láncszem” számára szükséges mértékű tisztaságot. De nem csak a tisztasági osztályon van a hangsúly. A szűrőknek alkalmasaknak kell lenniük nagy mennyiségű szennyezőanyag befogására, és tiszta állapotban csak minimális nyomásesést kell okozniuk. Összeférhetőnek kell lenniük az általuk szűrt közeggel. Kívánatos jellemző még a jó áramlási viszony ugyanúgy, mint a szűrőbetéten belüli tartócső mechanikai stabilitása.

Három érték, ami számít: βx érték, szennyeződésfelvevő kapacitás és nyomásesés. A jó szűrőbetéteket e három tényező ideális aránya jellemzi: magas βx-érték nagy szennyeződésfelvevő kapacitás és alacsony nyomásesés mellett. A βx-érték (ahol az x a szennyeződésrészecske-méret) az adott méretnél nagyobb, a szűrő előtti folyadékmennyiségben lévő és a szűrő utáni azonos folyadékmennyiségben mért részecskék számának hányadosa (ISO 16889 szerint).

Állandó éberség

A hidraulikafolyadékok és a kenőolajok legjellemzőbb szennyezőanyagai a szilárd részecskék, az idegen folyadékok és a levegő. Míg a szilárd részecskék a súrlódást növelhetik, és fokozott alkatrészkopást válthatnak ki, addig a víz korrodál, befolyásolja a viszkozitást, és rontja a kenési jellemzőket. A gázok rontják a szelepek reakcióidejét. A közegben létrejövő hab energiaveszteséget és szivattyúkárosodást is okoz.

A szennyeződés bekerülhet kívülről is, de a rendszer folyamatos működése során is keletkezhet. A rendszer garantált megbízhatósága érdekében fontos a hidraulikafolyadék folyamatos felügyelete. A szűrőbetét és a munkafolyadék állapotának rendszeres – helyi üzemeltetési körülményekhez igazított – vizsgálata megelőzheti a szennyeződés káros hatását, továbbá információt szolgáltat a káros elemek méretéről, minőségéről (természetéről). Ebből a szennyezés forrására vonatkozóan következtetések vonhatók le, és ezzel a megközelítéssel meghatározható a hatékony megoldás.

 

Hasznos segítőtársak

A hidraulikafolyadékban lévő víz és a részecskék mennyisége pontosan mérhető a Rexroth által gyártott különféle eszközökkel. A felügyeleti szenzorok folyamatosan figyelik a hidraulikafolyadék minőségét. Feladatuk, hogy korai fázisban észleljék az állagromlást, és lehetővé tegyék a beavatkozást. Emellett olajtisztító eszközök is használhatók, amelyekkel megsokszorozható magának a hidraulikafolyadéknak az élettartama, csökkenthető a rendszeralkatrészek kopása, ezek eredményeként csökken az üzemeltetés költsége.

Pótalkatrészek online vagy okostelefonon is elérhetők: a Rexroth Fit4Filter applikációjával könnyen és egyszerűen kereshetők cserealkatrészek a Rexroth szűrőkhöz.

Öt tipp a felhasználónak

1 Gyakran még a gyárból kikerülő, új hidraulikafolyadék sem elég tiszta. Éppen ezért kellő finomságú szűrőt kell használni a rendszer feltöltésekor.

2 A hidraulikafolyadék tisztaságának a rendszer gyártója által meghatározott tisztasági osztálynak kell megfelelnie.

3 Ahhoz, hogy a szűrőrendszer a lehető legkisebb erőfeszítéssel karbantartható legyen, már a rendszer tervezésekor és beszerzésekor figyelmet kell fordítani a könnyű hozzáférhetőségre.

4 A fennálló körülményekhez igazított karbantartási ütemterv garantálja a zavartalan üzemeltetést.

5 A szennyezőanyagok kívülről is bejuthatnak a rendszerbe. Éppen ezért gondosan kell megtisztítani a szűrőház környéket a szűrőbetétek cseréje előtt.