Gyorsmozgású robotvezérlés
Az új vezérlésgeneráció kompakt méretű, nagysága jelentősen csökkent az elődmodellhez képest, megkönnyítve a beépítést és rendszerbe integrálást.

A Yaskawa GP Seriest az előző szériához képest gyors mozgások (egyes tengelyeken akár 1000°/másodperc szögsebesség!), optimalizált karkialakítások és széles választék jellemzi. 7 kg-tól 1200 kg-ig terjed a robotválaszték, 4-től akár 15 tengelyes kivitelig. Ezek vezérlését látja el a Yaskawa YRC1000 robotvezérlés, amelyet a könnyű programozhatóság jellemez. A világ legkönnyebb robotprogramozó pultja, amely opcionálisan elérhető. A Smart Pendant kivitel a tabletszerű megjelenítésen túl giroszkóppal rendelkezik, így könnyítve meg a robot mozgatását és programozását a robottechnikában új felhasználók számára is.

A PLC-alapú robotprogramozás segítségével a TeachPendant használata nélkül programozható a robot, mely nem csak az I/O kezelést érinti, hanem a mozgásprogramokat is. Így PLC-programozó szakemberek is programozhatják a robotot mindenféle továbbképzés nélkül. A rendszerrel együttműködő PLC-k: Siemens, Allan Bradley, Backhoff.
Az új vezérlésgeneráció kompakt méretű, nagysága jelentősen csökkent az elődmodellhez képest, megkönnyítve a beépítést és rendszerbe integrálást. A robotvezérlésben integrált PLC dolgozik, lehetővé téve külső komponensek vezérlését külső PLC-modul nélkül, mindezt párhuzamosan a robotprogrammal.

Yaskawa YRC1000 tulajdonságai
 

Az opcionális FSU biztonsági rendszer segítségével folyamatosan monitorozható és kontrollálható a robot mozgástere (mozgástérkizásárokat is lehetővé tesz a rendszer), illetve a robot sebessége. Térszkenneres rendszer esetén lehetővé teszi a „Safety related stop” funkciót, mellyel biztonsági szabványnak megfelelő leállást lehet programozni a servo elvétele nélkül.

(Cikkünk eredetileg a RoboTech katalógusban jelent meg.)