2015. július 24. 12:20
Fókuszban az alkatrészadatok
Az Eplan Data Portal a cikkadatok frissítését, kiemelését és szűrését elősegítő új funkciókkal bővült. A felhasználók a törzsadatok létrehozásának időigényes folyamata nélkül is hozzáláthatnak a tervezéshez, miközben az új Report Center statisztikai adatokat szolgáltat a letöltésekről a gyártók számára.

Az Eplan új, fizetős webalapú szolgáltatást mutatott be az idei Hannoveri Vásáron: az Eplan Data Portal Professionalt. Használatával a felhasználók széleskörű funkciókkal gazdagodnak a cikkadatok frissítéséhez vagy bővítéséhez, ezenkívül jelentősen bővülnek a szűrési opciók is. Ha a portálon frissülnek a készülékről tárolt adatok, a rendszer figyelmezteti a felhasználókat, hogy a helyi adatbázisban tárolt adatokhoz képest melyik információ az újabb. Ennek előnye, hogy a felhasználók egyetlen gombnyomással frissíthetik adatbázisukat az időigényes manuális keresés és felülírás helyett. Az új funkció a projektkezdet során hasznos, amikor az eszközadatok még nem állnak rendelkezésre a rendszerben. A felhasználók ilyenkor egy cikkeket vagy modellszámokat tartalmazó listát küldenek a Data Portalnak, amely válaszként egy „kosarat” küld vissza az összes letöltendő eszközadattal.

A mérnöki tervezéshez szükséges valamennyi információ megtalálható (forrás: Eplan)

A kiegészítő kereskedelmi adatokon kívül ezek a frissítések számos fontos műszaki adatot, például makrókat, dokumentációkat és gyártási adatokat is tartalmaznak. A felhasználók így a törzsadatok létrehozásának időigényes folyamata nélkül is elkezdhetik a tervezést. További  gyakorlati előny, hogy amennyiben a tárolt készülékadatot már módosítottuk, a változás a frissítés során automatikusan mentésre kerül. Különböző szűrési lehetőségek, például előszűrők rendelhetők az egyes személyekhez a beépített jogosultsági beállítási lehetőségeknek köszönhetően. Az alkatrészek gyorsabb kereshetősége pedig jelentősen felgyorsítja az egész tervezési folyamatot.

Közvetlen csere, pontos adatok

A módosított visszajelzési funkció segítségével a felhasználók e-mail útján közvetlenül a portálon keresztül léphetnek kapcsolatba a gyártókkal, ha az eszközadatok nem szerepelnek az adatbázisban, vagy a róluk tárolt adatok pontatlanok. A gyártók közvetlen választ kapnak a fontosabb kérdésekre: Mennyi alkatrészadatot töltöttek le? Melyik országokban használják a termékeket? Mely termékek a legérdekesebbek a felhasználók számára? A széleskörű kiértékelés precíz adatokkal szolgál a  termékmenedzsment- és az értékesítési osztály számára, ahol az információk birtokában cselekvési akciótervek határozhatnak meg, és pontosan előre jelezhetik a termékek várható sikerességét.

Az Eplan a gyártók saját elektronikaitermék-katalógusainak az Eplan Data Portalba történő integrálásában is hatékony segítséget nyújt. A szolgáltatás a meglévő katalógusok és termékkonfigurációk migrációjától az új konfigurátorok fejlesztéséig terjed, a végeredmény pedig egy testre szabott elektronikus termékkatalógus, amely egyedi műszaki támogatást nyújt a felhasználóknak. 

Felhasználók és gyártók is profitálhatnak

Előnyök a felhasználók számára:

  • Az eszközadatok könnyű megtalálása
  • Minimális erőfeszítés a törzsadatok adminisztrálása során
  • Jelentős időmegtakarítás a mérnöki tervezésben
  • Emelt minőségű dokumentáció
  • Az interdiszciplináris folyamatok támogatása

Előnyök a gyártók számára:

  • Újabb értékesítési csatorna kiépítése
  • Közvetlen kapcsolat mintegy 75 000 Eplan-felhasználóval
  • Transzparens információk a cég termékeinek használatáról
  • Az adatok átfogó kiértékelése
  • Közvetlen felhasználó/gyártó e-mail kapcsolat