Tervezés még hatékonyabban
Egy évvel ezelőtt indult útjára az Eplan Experience nemzetközi programsorozat, amelynek sikerét számos nemzetközi példa is alátámasztja.

Nyolc kiválasztott cselekvési területet lefedve – az IT-infrastruktúrától kiindulva egészen a folyamatintegrációig – egy cél állt a középpontban: minél nagyobb támogatást nyújtani a felhasználóknak abban, hogy tervezési feladataikat egyre hatékonyabban hajthassák végre. A koncepció sikeresnek bizonyult, hiszen az elmúlt egy év tapasztalata igazolja: a vállalatok tisztában vannak a munkafolyamatok optimalizálásának szükségességével, az Eplan Experience cselekvési területei pedig tökéletes megoldást nyújtanak ehhez.

Lépésről lépésre kidolgozva

Az Eplan Experience egy módszeresen, lépésről lépésre kidolgozott koncepció a mérnöki tervezés hatékonyságának növelése és a tervezési folyamatok optimalizálása érdekében. 45 ezer felhasználó 110 ezer szoftvertelepítési tapasztalatán alapul, amely telepítések világszerte 50 országban, különböző iparágakban valósultak meg. A program alapgondolata a mérnöki munkafolyamatok hatékonyságának növelése, ami olyan konkrét és egyértelmű versenyelőnyökhöz vezet, mint a rövidebb piacra kerülési idő, az optimális erőforrás-gazdálkodás és a fokozott nemzetközi versenyképesség. Használatával az eddig bevált egyéni tervezési szokások még hatékonyabbá válnak.

Egyenes út a még hatékonyabb tervezéshez (forrás: Eplan)

Az elmúlt egy év során bebizonyosodott, hogy az Eplan Experience tökéletesen alkalmazható bármely vállalatnál, mérettől, iparágtól vagy akár még a végrehajtáshoz rendelkezésre álló időtől függetlenül is. Moduláris felépítése révén teljes összhangban működik a meglévő Eplan platformmal. Nagyfokú rugalmasságának köszönhetően a cselekvési területek bevezetésének sorrendje nem korlátozott, bármelyiket végrehajthatjuk elsőként, majd azután tetszőleges ütemben folytatható a többi terület valamelyikével.

Cselekvési területek

IT-infrastruktúra E cselekvési terület magában foglalja az Eplan szoftverek maximális integrációját a vállalati IT-környezetbe. Ez nagy teljesítményű IT-infrastruktúrát, hibamentes, átlátható és megbízható telepítési és frissítési folyamatot garantál.

Platformbeállítások Lehetővé teszi a program alkalmazásspecifikus konfigurációját az ideális munkakörnyezet kialakítása érdekében. Mindez hozzájárul a saját platformbeállítások optimális meghatározásához és végrehajtásához.

Kódok és szabványok A cselekvési terület a készülék- és törzsadatok használatához és beállításához ad iránymutatást. Lehetővé teszi a megfelelést a dokumentációra és a termelésre vonatkozó összes szükséges globális szabványnak. Tartalmazza többek között az új IEC 81346, az ISO 1219, az IEC 61355, valamint az NFPA/JIC szabványt is.

Termékstruktúra Egyértelmű módot biztosít a berendezések és rendszerek strukturálásához. Ennek eredménye az átlátható termék- és technológiai struktúra, valamint a megnevezések, amelyek alapot képeznek a mérnöki automatizálási módszerek alkalmazására és a szakterületeket átfogó együttműködésre.

Tervezési módszerek A hatékony mérnöki munkához kulcsfontosságú, leginkább megfelelő tervezési módszerek kiválasztásában és végrehajtásában segít. Az ügyfelek az Eplan szakértőivel közösen elemezhetik, értékelhetik, határozhatják meg és vezethetik be a kiválasztott tervezési módszereket, csökkentve a munka mennyiségét és a projekttervezésre fordított időt.

Munkafolyamat Szkriptek, API- vagy további specifikus fejlesztések segítségével lépésről lépésre értékeli és automatizálja a tervezési folyamatokat. Minimálisra csökkenti a hibalehetőségeket, integrálja a technológiai adatokat a munkafolyamatokba, és biztosítja a tervezésen belüli adatkonzisztenciát.

Folyamatintegráció Segítségével munkafolyamatok vállalati eljárásokba történő integrálása valósul meg. Mindez a konstrukciós folyamatok és kapcsolódó ERP- és PDM-eljárások összekapcsolásából eredő további lehetőségek kiaknázásával érhető el.

Projektmenedzsment Segít elérni a maximális hatékonyságot a lehető legrövidebb idő alatt. Ennek köszönhetően a szabványos bevezetési folyamatokon alapuló, átfogó projekt jön létre.

Az Eplan Experience program indulása során a hangsúly kezdetben a Kódok és szabványok, valamint a Tervezési módszerek cselekvési területre irányult, a prioritást az új IEC 81346 szabvány tervezési környezetbe történő gördülékeny integrálása adta. Ezt követően kerül bevezetésre a többi cselekvési terület is, jelenleg a Platformbeállítások és Termékstruktúra áll a középpontban.