hero
Fókuszban a gépipar - megjelent a GyártásTrend májusi száma
A gépipar maga az alfa és az ómega. Minden ipari létesítményben, minden gyárban, termelőüzemben és műhelyben ott vannak a gépek,amelyeket a világ legkülönbözőbb pontján terveznek és építenek meg a vállalatok. Teszik mindezt olyan elvek mentén, mint az ipar 4.0, amelyet a digitális technikák szőnek át.

Technológiai magazinunk májusi számában szó van az automatizálástól kezdve az elektronikai iparon át a speciális szerszámgépekig, illetve technológiákig mindenről, amiről nem érdemes lemaradniuk ebben a sietve élénkülő szektorban.

A gépipar nem csak a berendezésekből és tervezési elvekből áll. Az iparágat a gazdaság pilléreként is értelmezhetjük, s mint olyan, előkelő szerephez jut Magyarországon. A hazai fémforgácsolás, illetve a gépiparhoz szorosan kapcsolódó autó- és járműipar alapvető befolyással bír a hazai gazdasági mutatókra. Nincs ez másképp akkor sem, amikor egy elhúzódó válságból áll talpra a szektor, mint amilyen a koronavírus-járvány után kibontakozó alkatrész- és alapanyaghiány.

Újságíróink ebben a hónapban többek között annak jártak utána, hogyan lehet és hogyan érdemes kommunikálni a szerszámgépekkel, mi kell a kis-, közepes és nagyvállalatok tartós fennmaradásához, illetve áttekintjük azt is, hogyan befolyásolják az elmúlt évek eseményei a hazai és az európai gazdaság helyzetét.

Ebben a hónapban ott leszünk az Ipar Napjain, ahol újra élőben találkozhat a szektor. Májusi számunkban így kiemelt hangsúlyt kaptak az Ipar Napjain is kiállítóként megjelenő vállalatok.

A magazint az alábbi hivatkozásra kattintva tekintheti meg.

Jó olvasást és tartalmas májusi kiállításszezont kívánunk olvasóinknak!

Letölthető fájlok
Asset 4