Felturbózzák az additív gyártást
A DMG Mori és az Intech együttműködési megállapodást kötött az additív gyártás nemzetközi szakvásárán, a frankfurti Formnexten. A DMG Mori 30 százalékos részesedése az indiai szoftverfejlesztő cégben lehetővé teszi a vállalat számára, hogy kulcsfontosságú szoftverekhez és technológiai tudásbázishoz jusson a generatív gyártás területén.

Az Intechet a 3D-fémnyomtatás úttörőjeként tartják számon Indiában. A cég elkötelezte magát az additív megmunkálások és a hozzájuk kapcsolódó szoftvermegoldások mellett, beleértve a gépi tanulást és a generatív fémgyártási iparág számára kifejlesztett mesterséges intelligenciát is. A vállalat hamarosan számos megoldást hoz forgalomba, amelyek a felhasználók segítségére lesznek a gépek üzemeltetésében vagy a folyamatszabályozás területén, valamint abban, hogy minőségi alkatrészeket gyárthassanak optimális költségek mellett. E megoldásoknak köszönhetően a felhasználók gyorsan tudnak alkalmazkodni a technológiához.

Az együttműködéssel kulcsfontosságú szoftverek is elérhetővé válnak (forrás: DMG Mori)

„Az Intechnek köszönhetően megerősítjük a jelenlétünket Indiában is, és felgyorsíthatjuk az innovációs fejlesztéseket az additív megmunkálások területén. Elsőre jót – azaz gyorsan eljutni az első jó alkatrészig. Aktívan haladunk előre a generatív gyártás teljes folyamatláncára kiterjedő integrált szériamegoldásainknak köszönhetően” – mondja Christian Thönes, a DMG Mori AG elnöke.

Sridhar Balaram, az Intech vezérigazgatója megjegyezte: „A szinergiák kihasználása kiemelten fontos, ez az együttműködés pedig tökéletes fúziót képez hardver és szoftver között. Az Optomet szoftverünk az additív gyártás más kulcsfontosságú technológiáira is alkalmazható, így például a közvetlen lézeres felhordóhegesztés és az úgynevezett binder jetting eljárás területén. Az Optomet az egész piacra kiható változást hozhat.”

Hagyományos megmunkálás és additív gyártás egy munkatérben

Az Intech nemcsak a DMG Mori Lasertec SLM-sorozatához kínál szoftvermegoldásokat, hanem más termékekhez és a porágyas technológiát alkalmazó ügyfelek számára is. Az új Optomet szoftver automatikusan kiszámolja az optimális folyamatparamétereket, ezáltal egyszerűsíti a programozást, jelentősen javítja a felület minőségét, valamint az anyagtulajdonságok ismételhetőségét is. Tehát egy újabb lépcsőt jelent az additív megmunkálás elterjedése felé.