hero
Ancsin István 2022. május 09. 09:15
Felhőalapú, rugalmas vállalatirányítási rendszerek
A vállalati folyamatok átláthatósága, egységesítése és digitalizálása már nem csak a nagy- és középvállalatok kiváltsága. A skálázható és rugalmas vállalatirányítási rendszerek kisvállalati környezetben is a versenyképesség alapjait biztosítják.

A mai vállalatirányítás alapjait több mint 25 éve az ORACLE és az SAP formálta, jellemzően nagyvállalati környezetben. Az akkori rendszerek drága és telepített szerverhátteret igényeltek, bevezetésük hónapokig vagy évekig tartott, összetett munkát igényeltek. A bevezetési költségek magasak voltak, ezt általában csak a multinacionális nagyvállalatok tudták megfizetni.

Mára a helyzet sokat változott, köszönhetően a technológia fejlődésének, a nyílt forráskódú alkalmazások, valamint a felhőalapú tárhelyszolgáltatások elterjedésének. A vállalatra szabott szoftverfejlesztés lehetőségének terjedésével egymástól független cégek alkalmazásokat fejleszthetnek ugyanazon rendszeren belül, és a piaci igények döntik el, mely modulok lesznek hasznosak a későbbi felhasználóknak. Az elmúlt években egyre több IT-szolgáltatás költözik a virtuális felhőbe, valamint megjelent a szoftverfejlesztési technológiák közt a konténerizáció, azaz a mikroszervizalapokon nyugvó szoftverkörnyezet. Ezek teszik rugalmassá és költséghatékonnyá a kkv-k számára is reális alternatívát kínáló vállalatirányítási rendszereket.

A magyar piacon elérhető vállalatirányítási szoftverek közül kiemelném a Flectra ERP-t, amely magában foglalja a fent felsorolt előnyöket. Több mint 30 modult kínál jelenleg a beszerzéstől, a raktározástól a gyártási folyamatszervezésen keresztül az értékesítésig, illetve a számlázásig. A modulok egyszerűen testreszabhatók vagy fejleszthetők a cég igényei alapján. A jelenleg használt vállalati szoftverek is integrálhatók a Flectrába. 

A konténerizált alkalmazás a felhőszolgáltatással lehetővé teszi, hogy a Flectra magas rendelkezésre állással (több mint 99,5 százalék) szolgálja ki a vállalati felhasználókat. A kkv-knak saját szerverekről sem kell gondoskodniuk: a Flectra internetkapcsolaton keresztül az asztali számítógépről, mobil eszközökről is elérhető.

És ami a legfontosabb: a legtöbb ilyen megoldás költséghatékony havi vagy éves díjfizetési konstrukcióban érhető el. A fizetendő díjak a ténylegesen igénybe vett modulok, valamint a felhasználók számától függenek, és egyéb hardvereszköz-beruházásokra nincs szükség. A bevezetésben egy tapasztalt IT-s kolléga vagy egy szakértő tanácsadó vállalat lehet a cégek segítségére.

Forrás:www.datatronic.hu/flectra-erp/

Elérhetőség: [email protected]

Cikkünk eredetileg a GyártásTrend magazin áprilisi lapszámában jelent meg, amely ezen a linken olvasható.

A borítókép illusztráció, forrás: Datatronic Flectra ERP.