Eltűnnek a radarszenzorok a Teslákból
Immár kizárólag a látás alapú autonóm rendszerek kifejlesztésére fókuszálva fokozatosan kivezeti jövőben legyártott kocsijaiból a radarszenzorokat a Tesla.

Elon Musk bejelentése szerint a jövőbeli sorozatgyártású Teslákból fokozatosan el fognak tűnni a radarszenzorok.

Ezek az Autopilot- és a tökéletesen önvezető üzemmódot támogató szerkezetek az amerikai piacra szánt, újdonsült Model 3-akból és Model Y-okból például már maradéktalanul hiányozni fognak.

2016-ban a Tesla a radartechnológiája továbbfejlesztésére még mindig jelentős energiákat fordított, ám azóta a számítógépes látással és mélytanulással folytatott kísérletezgetés a cég berkeiben előtérbe került.

A vállalat az első negyedév bevételi eredményeit részletező beszámolója mellett publikálta a változást ismertető anyagot. A Tesla ebben a dokumentumban adott számot azon meggyőződéséről, hogy a teljes autonómia eléréséhez egyetlen látás alapú rendszer is elegendő lesz.

„A mesterséges intelligenciára épülő szoftverarchitektúránk [újabban] egyre inkább a kamerákra támaszkodott, és immár – ráadásul a vártnál korábban – eljutottunk arra a pontra, hogy a radar szükségtelenné vált – olvasható a közleményben. – Mind ennek eredményeként az FSD [full self-driving] csapatunk mostmár kizárólag egy látás alapú rendszer kifejlesztésére fókuszál, és már csaknem készen állunk arra, hogy az egyesült államokbeli piacot áttereljük a Tesla Vision platformra.”