hero
Digitálisan is olvasható a Gyártástrend augusztusi lapszáma
A magazin augusztusi számában felvázoljuk a legfontosabb energetikai trendeket. Megvizsgáltuk, hogy miként mozgatja az ipart az energetika, milyen megújuló lehetőségek állnak rendelkezésre az élőkörnyezetünk megóvására és a fenntarthatóság  maximalizálására. 

Egyre többet hallunk és beszélünk arról, hogyan tehető fenntarthatóbbá az ipar működése, és hogyan válhat a gyártás, a technológia zöldebbé – ehhez pedig a gépészeti és műszaki energetika sok szempontból kapcsolódik. Hatékonyabb és kisebb energiafelhasználású megoldásokban gondolkodunk, amely kulcsfontosságú ahhoz, hogy megóvjuk a bolygónkat. Lapszámunkban azzal foglalkozunk, mi is az az energetika, mit jelent az ipar számára. Feltesszük a kérdést, hogy milyen forrásból származik az áram, amit a gépek használnak, és cégvezetőkkel, illetve iparági szakértőkkel beszéltünk arról, hogy hogyan alakul át az energiafelhasználás a területen.

Betekintést engedünk abba is, hogyan működnek erőműveink, hogyan lesz a természeti erőforrásokból értékes áram. Emellett pedig bepillantunk a friss technológiákba, és meghökkentő energetikai újdonságokat is sorra veszünk. Természetesen most sem csak a hazai helyzetre fókuszálunk: Magyarország iparát és ipari fejlődési irányát nagyban befolyásolja az európai húzógazdaságok hozzáállása és törekvése. Ezeket szintén igyekszünk összefoglalni a magazinban.

Nem feketén-fehéren gondolkodunk a kérdésről, igyekszünk megmutatni, mennyi lehetőség áll a cégek rendelkezésére ahhoz, hogy fenntarthatóbbá tegyék a működésüket.

Ugyanakkor a nyári hónapokban is figyelünk a megmunkálási újdonságokra, a 3D-nyomtatás lehetőségeire, az ipari informatikai hálózatok fontosságára, ahogy a jövőbe mutató fröccsöntési technológiákra is. Mert az ipar nem áll meg, hanem, ahogy az energia, megújul.

A magazint az alábbi linken töltheti le PDF formátumban.

Letölthető fájlok
Asset 4