Bulltech, a megfizethető ipari 3D-s márka
Az ipar területére is jellemző a folyamatos innováció. A versenyben maradás feltétele ugyanis a nyitottság az újszerű megoldásokra, amelyek alternatívákat, optimalizálási lehetőségeket nyújtanak az adott gyártási szektorban.

A technológia fejlődésével már nemcsak a prototípusgyártásnál beszélhetünk 3D-nyomtatásról, hanem a mindennapi kis- és középsorozatos munkadarabok esetében is megtérülő megoldást jelenthet az additív megmunkálás.

A Bulltech megfizethető 3D-nyomtatást kínál

A Bulltech nagy fejlődési potenciállal rendelkező gyártó, jelen pillanatban egyedi helyzetben van, hiszen teljesen új árkategóriát teremtett. Már több európai országban eredményesen képviselteti magát, most pedig Magyarországon is forgalomba hozza csúcsminőségű professzionális ipari 3D-nyomtatóit. A Bulltech jelenleg az egyetlen ipari 3D-nyomtató exportőr Kínában. Ne keverjük tehát össze a hobbinyomtató kategóriával, azok a gépek nem képesek ipari teljesítményre.

A Bulltech több mint 30-féle szabadalommal rendelkezik. Elkötelezettek a kutatás és a fejlesztés mellett, amit vezető optikai és vezérléstechnikával ötvöznek. A vállalat közel 20 éve nyújt ipari additív gépgyártási megoldásokat, ezalatt az értékesítési és szervizhálózat 20 országra és régióra terjedt ki.

Forrás: Bulltech

A cég ipari 3D-nyomtatói számos iparágban, így az építészet, a fogyasztási cikkek, a szórakoztatóipar, a védelmi ipar, az oktatás, az egészségügy, az orvostudomány, a kereskedelmi célú termékek, a repülés, az energia, az ipari öntőformák, az autóipar, a fémmegmunkálás, a reklám és más kapcsolódó területeken nyújtanak megoldást különböző alkatrészek, eszközök és műszaki kiegészítők elkészítésére.

A CE-, ISO-, FDA-tanúsítással rendelkező Bulltech a költségek csökkentésében, a hatékonyság növelésében és az értékteremtésben is segít azáltal, hogy a technológiára és a minőség-ellenőrzésre is nagy hangsúlyt fektet. Magyarországi forgalmazója és ügynöke a Signdepot Europe Kft.

Több mint 10 éves ipari lézertechnológiai tapasztalatunkra alapozva a Bulltech bizalmat szavazott a Signdepot Europe Kft.-nek, ezért mi látjuk el a magyarországi értékesítést, forgalmazást, egyelőre ügynöki pozícióban.

SLA – műgyantaalapú ipari 3D-nyomtatók

A Bulltech sztereolitográfiás 3D-nyomtatói ipari szintű, professzionális, nagy felbontású nyomtatást tesznek lehetővé.

Az SLA-technológia ma már egy egyszerű és hozzáférhető megoldást nyújt a rapid fröccsszerszámgyártásra. Az SLA elnevezés a sztereolitográfia rövidítéséből ered. Az eljárás lényege, hogy a térbeli modelleket fényre keményedő műgyanta-alapanyagból állítja elő rétegről rétegre a nyomtató. A folyamat során a fotopolimer (UV fényre keményedő műgyanta) rétegenként megszilárdul a levilágítás helyén, majd az egymásra épülő rétegek végül egy egészet alkotnak. Az elkészült darabokat gyakran UV fény alatt még utókezelni kell, hogy végleges szilárdságukat elérjék.

Az SLA-technológia előnyei

  • A piacon jelenleg elérhető leghomogénebb felületet nyújtja: az akár csak 0,02 milliméter vastagságú rétegek egybesimulnak, az emberi szem számára tökéletesen homogén felületet eredményezve.
  • Rövid gyártási idő.
  • Kiemelkedő méretpontosság és alacsony vetemedési hajlam.
  • Az eljárás során szinte teljesen izotróp modelleket nyomtathatunk, amelyek homogén, jól szimulálható szilárdsági jellemzőkkel bírnak.
  • Hőálló alapanyag-választék: az SLA-technológia szobahőmérsékleten dolgozik, ennek köszönhetően lehetőség nyílik magasabb olvadásponttal rendelkező alapanyagok használatára.
  • Széles alapanyag-paletta áll rendelkezésre: általános, ipari, egészségügyi és ékszerészeti 3D-nyomtatásra alkalmas műgyanták is elérhetők, miközben folyamatosan jelennek meg újabb alapanyagaik, ezzel tovább szélesítve a lehetséges alkalmazási területek körét.

SLM – ipari 3D-s fémnyomtatók

Az additív gyártás és a 3D-nyomtatás – amelyet már a NASA mérnökei is használnak – egyre nagyobb jelentőséggel bír a fémiparban. Mindezt a technológia fejlődésének, az elérhető anyagok bővülő körének, illetve az ezzel párhuzamosan zajló lassú, de folyamatos költségcsökkentésnek köszönheti.

Az SLM-technológia (Selective Laser Melting – szelektív lézeres olvasztás) egy poralapú fémnyomtatási eljárás. Az ezen az elven működő 3D-nyomtatók nagy energiájú lézersugárral olvasztják össze a gyártandó alkatrészek rétegeit. A nyomtatás után az alkatrészt utókezelni szükséges. Ez ma a legelterjedtebb ipari fémnyomtatási eljárás. Az SLM nyomtatott fém alkatrészekre nagy precizitás jellemző, ideális olyan komplex alkatrészek előállítására, amelyek a hagyományos forgácsoló technológiákkal nem vagy csak nehezen előállíthatók. A felhasználási területek nagyon változatosak, a fogászattól a repülőgépiparig találkozhatunk vele.

Az additív gyártás a hagyományos gyártási eljárások – mint a forgácsolás vagy a melegalakítás – remek kiegészítője lehet. A tisztán additív vagy az összetett technológiával a speciális alkatrészek létrehozása mellett akár többkomponensű munkadarabok gyártása, illetve javítása is lehetségessé válik.

A fémnyomtatás egyik legfontosabb előnye a formai szabadság: a technológia számos, a hagyományos megmunkálási módok esetén tapasztalt kötöttséget kiküszöböl. Az alámetszéseket, üregeket tartalmazó, esetleg egyedi textúrával vagy felülettel rendelkező munkadarabok esetén a 3D-nyomtatás különösen ígéretes alternatíva lehet.

Az additív gyártástechnológia alkalmazásának gazdaságosságát az adja, hogy csökken az átfutási idő, valamint nem keletkezik az anyag leválasztásából származó hulladék, ugyanis egymást követő rétegek építésével hozzuk létre a darabot. Így minden egyes réteg az aktuális darab egy vékony vízszintes keresztmetszeteként értelmezhető.

Az új anyagok, illetve a már ismertek vizsgálata lehetővé teszi, hogy egyre többféle anyagminőség nyomtatása váljon elérhetővé – így a 3D-nyomtatás többé nemcsak a prototípusgyártás eljárása lehet, hanem önálló gyártási művelet válik belőle.

Az acélok mellett választhatunk alumínium, titán, kobalt, króm és nikkelötvözet alapanyagokat is, továbbá nemesfémeket, utóbbiak azonban elsősorban az ékszerkészítésben használatosak. Az SLM (szelektív lézeres olvasztás) előnye továbbá, hogy olyan – porformátumú – anyagokat is alkatrészekké alakíthatunk vele, amelyeket forgácsolással igen nehéz lenne, függetlenül a kialakítandó geometriától. Ilyenek a nikkel és a kobalt-króm szuperötvözetek. Ezekben az esetekben jelentős idő- és költségmegtakarítást jelenthet, miközben számottevően kevesebb anyag felhasználásával elérhető a kívánt alak.

Cikkünk eredetileg a Gyártástrend augusztusi lapszámában jelent meg.