Az IKEA a Bolttal épít zéró kibocsátású flottát
A Bolt első zéró kibocsátású teherautói hivatalosan is útra keltek Kanadában, a vállalat 2022-ben 30 elektromos járművet telepít országszerte az IKEA számára.

Az együttműködés támogatja az IKEA Canada célkitűzését, hogy 2025-re elérje a 100 százalékosan zéró kibocsátású szállítást, emellett segíti a Boltot, hogy a 2023-ra karbonnegatívvá válhasson. A partnerség mindkét vállalatot előremozdítja a kanadai logisztikai, szállítási és e-kereskedelmi piacon azáltal, hogy javítja a kapcsolataikat az ellátási láncukat dekarbonizálni kívánó progresszív ügyfelekkel.

„A Bolt elkötelezett amellett, hogy „bolygó pozitív” üzlet legyen. Ezt az elkötelezettségünket demonstráljuk azzal, hogy 2023 végére karbon-negatív logisztikai vállalattá válunk. Ez magában foglalja a tudatos befektetést annak biztosítására, hogy zéró kibocsátású, karbonnegatív utolsó kilométeres szállítási megoldást tudjunk nyújtani, miközben finanszírozzuk a szén-dioxid-megkötési kezdeményezéseket szerte a világon,” – mondta Mark Ang, a Bolt Logistics vezérigazgatója.

Melissa Barbosa, az IKEA Canada fenntarthatósági vezetője hozzátette: „Mivel a szállítás a globális klímaválság egyik legmeghatározóbb tényezője, az IKEA Canada elkötelezett a szén-dioxid-kibocsátás felszámolása és az utolsó kilométeres szállítási szolgáltatások villamosítása mellett. Kihasználva ezzel az elektromos járművek előnyeit, így tovább alakítja a piacot.”