Az ehető elektronika forradalmasítja az egészségügyet
A lenyelhető gyógyászati segédeszközök huzamosan működő válfaja pedig még az egészségügy forradalmasítását is forradalmasíthatja.

A testünkbe helyezett és a szervezetünket belülről megfigyelő eszközök energiaszükségletének biztonságos kielégítése nehéz. Az MIT kutatói most mégis létre hoztak egy olyan szerkezetet, amely kémiai reakciók hajtotta elemmel képes begyűjteni az energiát. A kütyü hat napon keresztül átlagosan 0,23 mikrowattot termelt egy sertés gyomor-bél traktusában; miközben folyamatosan mérte az állat hőmérsékletét. Az adatokat vezeték nélküli csatornán közvetítette ki a tudósoknak.

Ez jelentős előrelépés, mivel a lenyelhető elektronika területén eddig csupán egy percnyi „kitörésekre” képes készülékeket tudtak létre hozni.

Az ehető elektronika számos területen drasztikusan fellendítette az egészségügyi ellátás színvonalát.

Az ilyen eszközök kapacitásának növelése, a költségeik visszaszorítása, illetve a biztonságosabb működésük a betegek hosszú távú felügyeletére kialakított szerkezetek széles körű használatát lehetővé tennék. Ezek az energiabetakarító cellák adhatják meg a kezdő lökést a gyomor-bél traktusban akár huzamosabb ideig is működőképes, lenyelhető elektronikus készülékek további kifejlesztéséhez.