Autonóm kisbuszos házhozszállítási rendszer
Az egyik legnagyobb amerikai kiskereskedelmi üzletlánc új szintre kívánja emelni az élelmiszer-rendelés élményét.

Az önvezető járműveket gyártó Nuróval együttműködésben autonóm élelmiszer-házhozszállítási rendszer tesztelésébe fog Amerika legtehetősebb szupermarketlánca, vagyis a Kroger. A próba keretében a vásárlók a kiskereskedelmi vállalat ClickList digitális felületén vagy a Nuro applikáción keresztül, aznapi kiszállítással rendelhetik meg az egyes termékeket. Az igényelt árut a Nuro tökéletesen önjáró, közútra tervezett kisbuszflottája kézbesíti majd a vevőknek. A tesztek még idén ősszel megkezdődhetnek.


Amint azt Yael Cosset, a Kroger vezető IT menedzsere elmondta, a vállalatnál lelkesen várják, hogy kiderüljön mekkora potenciál rejlik a Nuróval együtt elindított projektben. „Azzal, hogy az amerikaiak számára méltányos áron gyors és kényelmes házhozszállítást teszünk elérhetővé, a Nuro nevű, vezető technológiai céggel kötött partnerségünk vevőértéket teremt” – állította a szakember.

Dave Ferguson, a Nuro társalapítója így nyilatkozott: „A személyzet nélküli házhozszállítás forradalmasítani fogja a helyi kereskedelmet, és a Krogerrel együtt izgatottan várjuk, hogy letesztelhessük ezt az új házhozszállítási élményt, amely még magasabb szintű kényelmet és megnövekedett értéket kínál az élelmiszer-vásárlók számára. Biztonságos, megbízható és megfizethető szolgáltatásunk és a Kroger mindenhol jelenlevő márkájának kombinálása öles első lépés azon küldetésünkben, hogy a mindennapi életben felgyorsítsuk a robotika előnyeinek elterjedését.”