A Stanford puha robotja (szinte) bárhol elboldogul
Maga a szerkezet tulajdonképpen egy moduláris váz, amely számára a lágy csöveire húzott robotízületek még a helyváltoztatást is lehetővé teszik.

Speciális, felfújható robotot alkottak a Stanford Egyetem mérnökei. Maga a szerkezet tulajdonképpen egy levegővel feltölthető, lágy „szövettömlők” alkotta váz. A mesterséges teremtmény aktuátorai a csöveire húzott, görgős robotok. Ezek a kis gépek tulajdonképpen ízületként szolgálnak, amelyek le föl húzogathatók a tömlőkön, és így bármikor meg tudják változtatni a találmány formáját, sőt még a helyváltoztatásra is képessé teszik.

A csövek és a rájuk húzott görgők száma, valamint a tömlők feszessége ráadásul tetszés szerint variálható, vagyis a szerkezet gyakorlatilag bármilyen alakot képes felvenni. A különböző bolygók felfedezéséhez például optimális lehet az eszköz, mivel leeresztve nagyon szűk helyre is be lehetne gyömöszölni az űrjárműveken, illetve „képlékenysége” miatt, helyváltoztatás közben a legkülönbözőbb talajviszonyok között is képes elboldogulni.