GyártásTrend 2022. február 08. 11:16
A jövő mérnökei újra összemérik tudásukat
Február 12-én szombaton 10 órától RobonAUT verseny a BME Q épületében.

A 13. alkalommal megrendezendő eseményen hallgatói csapatok versenyeznek saját építésű robotautóikkal, melyeknek emberi beavatkozás nélkül kell végighaladniuk egy gyorsasági és egy akadálypályán.

Online követhető a RobonAUT idei összecsapása. Az intelligens autóversenyen a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar mesterképzéses specializációinak hallgatói által, a felkészülés során létrehozott, teljesen önállóan működő robotjárművek mérik össze tudásukat. Az akadálypályán 15 akadályt kell úgy megtalálniuk a járműveknek, hogy a pályán elhelyezett rádióadók előre nem ismert sorrendben „rendelik” magukhoz a robotokat.

A villamosmérnök, mérnökinformatikus és mechatronikai mérnök mesterhallgatókból álló csapatoknak ahhoz, hogy a feladatokat jól teljesítő járművet építsenek, leginkább hardver- és szoftverfejlesztési, szabályozástechnikai ismeretekkel kell rendelkezniük, de jó, ha értenek a beágyazott rendszerek, mikrokontrollerek lelkivilágához, a kliensszofver-fejlesztéshez, és a mechanikai érzék is nagyon hasznos a robotok megfelelő felkészítéséhez.

A legeredményesebb csapatokat értékes nyereményekkel is jutalmazzák. A verseny összdíjazása 3 millió forint, ami akár 500 ezer forintot is jelenthet egy versenyzőnek.

A 13. RobonAUT verseny nyilvános döntőjét 2022. február 12-én 10 órától rendezik meg. A versenyt élőben közvetítik ezen a honlapon: http://robonaut.aut.bme.hu/live/

További információk a versenyről: RobonAUT

(forrás: BME/GyártásTrend)