A jövő megérkezett
A legmodernebb energiamenedzsment és épületautomatizálási megoldásokat mutatja be egy új létesítmény Szigetszentmiklóson. Az Innovation HUB nevű központ a Schneider Electric szigetszenmiklósi logisztikai bázisán kapott helyet, és a jövőben a szemléletformálásban és az oktatásban is fontos szerepet játszik majd.

A Schneider Electric legújabb innovációs hub-jában többek között az energiamenedzsmentet, az épületautomatizációt, a termelőberendezések felügyeletét támogató, a csúcstechnológiát képviselő megoldásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók. A vállalat élenjár a fenntarthatósági törekvéseket segítő rendszerek és termékek fejlesztésében, amelyeket saját maga is alkalmaz. Világszerte már több okosgyára működik a vállalatnak, amelyek a hatékonyság növelése mellett jelentős csökkenést értek el mind a felhasznált energia mennyiségében, mind a károsanyag-kibocsátásban. Magyarországhoz legközelebb a bulgáriai Plovdivban található ilyen létesítmény, ahol már a folyamatok mintegy kétharmadát teljes mértékben automatizálták. 

Forrás: Schneider Electric Innovation Hub

A szigetszentmiklósi logisztikai- és elosztóközpontban 25.000 négyzetméteren a cég több mint 280 munkatársa végez logisztikai és gyártási tevékenységet. Naponta átlagosan 17.000 megrendelést teljesítenek, ami közel 130 tonnának felel meg. 

„A logisztikai központ 21 országot lát el termékeinkkel, stratégiai szerepet játszik logisztikai hálózatunkban, a Schneider Electric elosztóközpontjai között is kiemelt szerepe van, nem csak Európában de világviszonylatban is. A szigetszentmiklósi bázis három éve csatlakozott a Schneider Electric saját Okos Elosztási Központ programjához. Ez tette lehetővé, hogy az elmúlt években többek között informatikai fejlesztéseket, okos megoldásokat vezessünk be, eredményesen használjuk saját termékeinket és megoldásainkat, melyek segítségével maximális hatékonyságot tudunk elérni optimális költségek mellett” – tette hozzá Christos Vardakostas, a Schneider Electric kelet-európai logisztikai térségért felelős igazgatója.

A CEELogban található Innovation HUB-ot a jövőben folyamatosan fejlesztik majd, így a jövőben átfogó képet nyújt a villamos energia világában zajló digitális átalakulásról, az ügyfeleknek és partnereknek kínált energetikai csúcstermékekről, valamint az Energia 4.0 koncepcióról. A létesítmény amellett, hogy látogatóközpontként szemléletformáló szerepet is betölt, az elképzelések szerint oktatási funkciót is kap majd, saját munkatársak és külsősök képzése is szerepel a tervek között. 

(Forrás: Schneider Electric)