Aibo visszatér
Több mint egy évtized után a Sony úgy döntött, „feltámasztja” ikonikus robotkutyáját.

A Sony elhatározta, hogy napvilágra hozza közkedvelt műebének utódnemzedékét.

A cég azt állítja, hogy az Aibo nevű teremtmények új generációja képes mechanikus szeretet és odaadás kiközvetítésével érzelmi kötődést kialakítani a háztartások egyes tagjaival. „Ultrakompakt” aktuátorainak segítségével 22 tengelyen képes végrehajtani a mozdulatait, és szem gyanánt kettő OLED panelt használ érzelmeinek kifejezéséhez.

Akkumulátora két óra erejéig bírja, a feltöltése pedig három órát vesz igénybe. Ennél azért többet várunk el egy kutyától.

A kutya „felmenőinek” megjelenése óta már sok víz lefolyt a Dunán, és így az új sorozatot mélyrehatóan korszerűsíteni kellett.

Az Aibo viselkedése állítólag rugalmas, kiszimatolja, mi teszi a gazdáit boldoggá, és fokozatosan képes kiismerni a környezetét. Mély tanulásos technológiát használ a szenzorain befelé áramló képek és hangok kielemzéséhez, de okulásra felhőalapú adatok alapján a többi Aibo eb és a tulajdonosaik tapasztalatainak megemésztésével is lehetősége nyílik.

A házikedvenc egy külön, MyAibo nevű applikációval is büszkélkedhet. A kreatúra által készített fotókat például ezen az alkalmazáson keresztül lehet megtekinteni, illetve a szoftver saját boltjában további „trükköket” is be lehet szerezni az ebhez.

Egy bizonyos összegért egy saját bejáratú műcsont (Aibone) is megvásárolható a kutyához.

A mesterséges (és biológiai értelemben élettelen) állat 2018. január 11-én, jelenleg átszámítva mintegy 450 ezer forintos áron és előre láthatóan csak Japánban fog forgalomba kerülni.