Világszinten a legjobbak között
A Grundfos a világ egyik vezető szivattyúgyártója, melyet 1945-ben alapítottak. Központja Dániában, Bjerringbróban van, de a világ 57 országában folytat üzleti tevékenységet. A 71 leányvállalat ma már összesen több mint 19 000 főt foglalkoztat, ebből Magyarországon 2270-en dolgoznak.

A közel 76 éves múlttal rendelkező Grundfos 2000-ben alapította tatabányai gyáregységeit, majd 2007-ben már Székesfehérváron bővített. A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. a jelenlegi alkalmazotti létszámmal és a gyártási volumennel a cégcsoport legnagyobb és legjelentősebb vállalatának számít. A magyarországi tevékenység középpontjában különböző alkalmazási területeken használt ipari és lakossági szivattyúk, elektromos motorok gyártása áll, de a cég nemzetközi termék- és technológiakutatásban, fejlesztésben is jelentős létszámmal és nemzetközi felelősséggel vállal szerepet.

A vállalat nagy hangsúlyt fektet alkalmazottai fejlesztésére is. Versenyképes bérezési és juttatási rendszert, szakmai fejlődési lehetőséget, karrierlehetőséget biztosítanak számukra. A szervezet üzletpolitikájának, mindennapjainak szerves része a társadalmi felelősségvállalás és a családbarát megoldások alkalmazása, ezek mentén sok jó gyakorlattal tudnak szolgálni akár más cégek számára is. 2019 óta Családbarát mentorvállalatként, és az indulás óta Fogyatékosságbarát munkahely címmel tevékenykednek, mára összesen 112 megváltozott munkaképességű kollégával.

Változó folyamatok az emberek jobb életminőségéért

A Grundfos székesfehérvári telephelyén két gyárépületben folyik szivattyúépítés. A két gyáregység termékköre különböző: az egyikben inkább sorozatgyártás folyik, míg a másikban jellemzően projektmegrendeléseket teljesítenek. Az alkalmazott technológiák jellege hasonló mindkét üzemben, a szivattyúk kézi összeszerelése mellett számos alkatrészt is saját felhasználásra gyártanak. Jellemző a CNC-, a hegesztő-, a prés- és a festőtechnológia alkalmazása. Az utóbbi időben számos kisebb-nagyobb szervezeti változáson ment keresztül a cég; a legutóbbi – 2021 januárjában életbe lépő – célja, hogy a Grundfos pár éven belül, a vevői felhasználás jellege alapján, négy önálló üzleti egységgé alakuljon. Ennek értelmében a két székesfehérvári gyár két különböző üzleti egységbe tartozik a jövőben, az eddig a telephelyet irányító menedzsment két különálló gyári menedzsmentté alakult át. A Grundfos gyáraiban ugyanakkor egységes folyamatok kialakítására törekszik, melyhez a vállaltcsoport ötéves stratégiai céljait éves stratégiai kezdeményezésekre bontva, az X-matrix segítségével követik és vezetik be. 2025-re vállalt stratégiájuk legfőbb célja, hogy élenjáró megoldásokkal válaszoljanak a világ vízhez és éghajlathoz kapcsolódó kihívásaira, javítani szeretnék az emberek életminőségét.

A napi feladatok kezelését a DBM- (Digital Board Meeting) rendszer segíti, ami az üzemi mutatók napi, heti, havi követésének és az ehhez kapcsolódó feladatok, akciók kezelésének digitális platformja.

Fókuszban a folyamatos kommunikáció

A dolgozói elégedettség és motiváció nyomon követésére évente EMS-felmérést végeznek, a kérdéssor kitöltése anonim és nem kötelező, de a részvételi arány minden évben kimagasló. Az itt dolgozók szeretik elmondani, hogyan érzik magukat a Grundfosnál, tudják, hogy fontos a visszajelzés, hiszen ennek mentén fejlődhet a cég.

Az eredményeket területenként és műszakonként egy-egy órában megbeszélik, és a dolgozókkal együtt határozzák meg azokat az akciókat, amelyek a fejlődéshez szükségesek. Mind az elért eredményeket, mind az akciókat közzéteszik, és havonta nyomon követik, hogy hol tartanak a megvalósításban.

A folyamatos kommunikáció a vállalati hierarchia minden szintjén a napi gyakorlat része, ez is hozzájárul ahhoz, hogy az itt dolgozók nyíltan és őszintén elmondják a véleményüket, aktívak a változások előidézésében.

A már említett EMS-felméréssel évente, folyamatos, világszinten egységes Grundfos-plakátkampánnyal és számos más eszközzel igyekeznek elérni, hogy az itt dolgozók szívesen menjenek be reggelente a munkahelyükre, és valóban elégedettek legyenek. Többek között ilyen eszköz a „Coffee with management”, a kötetlen kávézás a menedzsment tagjaival, amelynek alkalmával a dolgozók feltehetik esetleges kérdéseiket bármilyen témával vagy problémával kapcsolatban, laza keretek között beszélgethetnek a vezetőkkel.

A számok magukért beszélnek, az elkötelezettség és lojalitás a megvalósuló akcióknak köszönhetően évről évre nő, 10 százalékponttal többet értek el 2020-ban, mint egy évvel korábban, így 81 százalékos eredményt hozott a felmérés. 2019-ről 2020-ra 7 százalékponttal emelkedett az elégedettség és a motiváció mérőszáma, így a tavalyi évben 79 százalékos eredményt sikerült elérniük.

A munkatársak által beadott és megvalósított fejlesztési javaslatok szintén sikerről tanúskodnak; az egy főre eső éves darabszám évről évre nő. Fontos mérőszám ez is, hiszen a többivel együtt ugyancsak a dolgozók motiváltságát mutatja.

Vezetői portré

Udvar Csaba a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója végzettsége szerint informatikus szakember pályafutását a zalaegerszegi Flextronicsnál kezdte 1995-ben, beszállítói minőségügyi mérnökként. Az itt megismert „multikörnyezet” hosszú időre eldöntötte szakmai útját, a következő 25 évet a termelésben töltötte, ez lett az igazi hivatás az életében. Másfél év mérnöki munka után lehetőséget kapott, hogy az akkor 10 fős minőségi csapatot irányítsa, és ez vezetői motivációját is egy életre meghatározta. Még nagyobb kihívást keresve győriként kézenfekvő volt számára, hogy beadja jelentkezését az Audihoz. Bár nyelvtudásán volt mit fejleszteni, a bátorság meghozta az eredményét, szakértelme, elhivatottsága okán felvették a gyárba, megtanult németül, és végül 9 évet töltött vezetői pozícióban, ami hatalmas tapasztalás volt számára mind az autóipar megismerése szempontjából, mind a vezetői karrierútján. A Grundfos Magyarország Gyártó Kft.-től 2007-ben kapott megkeresést, gyárigazgatói pozíciót ajánlottak neki, amit elfogadott, s ennek már 14 éve. Ez idő alatt a Grundfos mind a négy magyarországi gyáregységében megfordult gyárigazgatóként, miközben párhuzamosan műszaki és ellátásilánc-igazgatói szerepet is betöltött. 2019 őszétől pedig mint ügyvezető áll a hazai Grundfos élén. Emellett ma már ő a cégcsoport Water Utility EMEA szintű termelési igazgatója is. Ebben a pozícióban további két dán és egy finn gyártóegység is a felelősségi körébe tartozik a magyarországi irányításon túl.

Udvar Csaba a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

Cikkünk eredetileg az Év Gyára 2020 kiadványban jelent meg.