Új ultrakompakt ipari PC-k
A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC-je az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kis méretű kivitelben. Mindezt a rendkívül alacsony fogyasztású processzorok teszik lehetővé. 

A mindössze 82×127×40 milliméter méretű, nagy számítási teljesítményű, ventilátor nélküli új, C6025 típusú ipari PC tökéletesen illeszkedik nemcsak a komoly igényeket támasztó, hanem a zöld, fenntartható informatikát megkövetelő vezérlési alkalmazásokhoz. Ezek az ipari PC-k a Core i processzorok képességeivel megegyező számítási teljesítményt nyújtó Intel Core i U processzorokon alapulnak, utóbbiak azonban jelentősen kevesebbet fogyasztanak, mint a hasonló kategóriájú processzorok. A C6025 típusú ipari PC-ben használt nyolcadik generációs Intel Core i U processzorok a PC-technológia fejlődésére jellemző másik előnnyel is rendelkeznek: nagyobb számítási teljesítményt nyújtanak azonos áron. Ezen új eszköznek köszönhetően a Beckhoff ipari alkalmazásokhoz tervezett és hosszú távon elérhető ipari PC-inek választéka ezáltal az ARM processzoroktól kezdve az Intel Xeon processzorokig terjedően öt teljesítményosztályt fed le, amivel maximálisan megvalósítható bármilyen számítási kapacitással kapcsolatos igény.

Új hűtési megoldással

Az energiatakarékos Intel Core i U processzorok, valamint az új ipari PC-k korszerű hűtési megoldása együtt, az egyik oldalra szerelt hűtőbordán keresztül teljesen passzív hőleadást tesz lehetővé.

Az alumínium-cink ötvözetből készült házba szerelt C6025 ipari PC főbb jellemzői
  • akár négy processzormag;
  • 4 gigabájt DDR4 RAM (8 gigabájtra bővíthető);
  • 40 gigabájt M.2 SSD és 3D-flashmemória;
  • 1 db DisplayPort-csatlakozó; 
  • 4 db USB 3.0 csatlakozó;
  • beépített Ethernet-vezérlő 3 db 100/1000 Base-T csatlakozóval;
  • üzemi hőmérséklet-tartomány: 0–50 Celsius-fok

Az energiatakarékos, ultrakompakt C6025 típusú ipari PC a Beckhoff ipari PC-inek palettáján a középmezőnyben helyezkedik el az Intel Atom processzorokat tartalmazó alapszintű és a nagy teljesítőképességű, Intel Core i sorozatú processzorokkal szerelt eszközök között. A kibővített termékkínálattal a kompakt, ventilátor nélküli ipari PC-k iránti növekvő kereslet könnyebben lefedhető, valamint a rendkívül számításigényes alkalmazások is hatékonyabban támogathatók.

Cikkünk eredetileg a GyártásTrend októberi lapszámában jelent meg.