Új trendek a tervezésben és a gyártásban
A termelés jelentése változik, az ötletek hihetetlen sebességgel válnak termékké. Az Autodesk új rendszerei – a Product Design Collection programcsomag kibővített választékával – a teljes tervezési és gyártási folyamatot támogatják.

A digitalizáció, az okoseszközök, az új gyártási megoldások, a növekvő felhasználói igények fokozzák a versenyt világszerte. Az új trendek átalakítják a tervezés és a gyártás folyamatát.

Jobb, gyorsabb döntéshozatal

A felhőalapú együttműködési eszközök hozzáférést adnak a szükséges információkhoz a tervezőknek, de más munkacsoportoknak (vásárlók, marketing, értékesítés, szállítók) is. Az információk az Autodesk 360 vagy a Fusion 360 rendszerben intelligens formában érhetők el.

A jobb döntésekhez jó szoftverekre van szükség. A szoftverekbe épített szimuláció, optimalizálás, a felhőalapú tervezőeszközök magas szintű használata ma és a jövőben elengedhetetlen a jobb termékek létrehozásához.

Intuitív felhasználói élmény felhőalapú Fusion 360 rendszerben (forrás: HungaroCAD)

A szoftver segít meghozni a döntéseket, a jövőben a tervezőknek meg kell tanulniuk, hogyan támaszkodjanak ezekre az eszközökre.

Digitális prototípus

Az Autodesk Inventorban felépíthető a digitális prototípus, amely a termék digitális szimulációja, valamint az alak, az alkalmasság és a funkciók tesztelésére egyaránt használható. A digitális prototípus lehetővé teszi, hogy a komplett gyártmányt virtuálisan „felfedezzék”, felülvizsgálják, mielőtt azt fizikai valójában legyártanák.

Szimuláció, gyártás, ellenőrzés

A gyártás egyre rugalmasabb és teljesen automatizált. A termelés gyorsan változhat, kisebb sorozatok lehetségesek, amelyek sokkal költséghatékonyabbak, és a termékfrissítések nagy beruházások nélkül hajthatók végre.

Feszültségvizsgálat homlokrakodó digitális prototípusán

Az Autodesk az ipari vezető szerepre törekszik a tervezés, a szimuláció és az automatizálás területén, beruházásai kiterjednek a polimerek, a kompozitanyagok, az adaptív megmunkálás, a gyártásközi ellenőrzés, illetve az ipari adalékanyagok gyártásának területére. Az ehhez kapcsolható szoftverek között szerepel a Factory Design, a Delcam, a MoldFlow, az Inventor HSM, a Helius, a Magestic Systems, a Within és a Spark.

A Product Design csomagba – változatlan ár mellett – frissen bekerült elemek:

Inventor HSM Az Autodesk Inventor HSM (nagy sebességű megmunkálás) 3-5 tengelyes CAM-megoldás, amely hatékony CNC-programozási eszközöket épít be a meglévő Inventor felhasználói felületbe, így az NC-program az Inventor munkafolyamatra támaszkodva, már ismert környezetben jön létre a CNC-megmunkálóközpontokhoz. Az Inventor HSM csomagot mintegy 150 ingyenes posztprocesszorral (Siemens, Fanuc, Heindenhain stb.) szállítják.

Differenciálmű analízise Nastran megoldóval

Nastran in-CAD Az iparban méltán elismert Nastran in-CAD változatos szimulációs lehetőségeket biztosít az Inventoron belül, például lineáris és nemlineáris feszültségvizsgálat, ejtésteszt, hőtani és kifáradásvizsgálat.