Több tisztítószer kell – Bővít az Unilever
Az Unilever Magyarország Kft. 15 milliárd forintos ráfordítással bővíti a háztartás-vegyipari termékeket gyártó nyírbátori üzemét.

Regionális gyártási központként Magyarország a térség más országait is ellátja, így 20 millió fogyasztóhoz jutnak el az Unilever belföldön készült termékei. A 300 alkalmazottat foglalkoztató nyírbátori üzemben 30 új munkahely is létrejön a bővítéssel.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Alberto Di Leo, az Unilever Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója

Buss Viktor gyárigazgató a beruházásról közölte, hogy a kapacitásbővítés legkésőbb 2021 első felében befejeződhet. Első ütemben egy 11 ezer négyzetméteres csarnok épül Nyírbátorban kettő gyártósorral, higiéniai termékek és folyékony mosószerek előállítására. Ezt követően 8 ezer négyzetméteres raktárral bővül az üzem, amely így évi 300 millióról 370 millió flakonra bővítheti a gyártási teljesítményét. A felhasznált műanyagok újrahasznosíthatók lesznek, és több száz fa telepítését is vállalták. Az itt előállított termékek kétharmadát külföldön értékesíthetik – közölte a gyár vezetője.