Szupergyors okostelefon-töltőket fejleszt a Samsung
A cég kieszelt egy olyan technológiát, amellyel az átlagnál ötször sebesebben lehet teletömni az akkumulátorokat villamos energiával.

A Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) bejelentette, hogy kifejlesztett egy olyan technológiát, amellyel az okos telefonokat sokkal gyorsabban fel lehet majd tölteni.

A cég szerint, míg jelenleg az „intelligens mobilok” maradéktalan feltöltése minimum egy óra, az új eljárással a folyamat csupán 12 percet venne igénybe.

„Az új technológia a grafit szénatomjainak egyetlen rétegét, vagyis ún. grafént használ, amely az elektromosság vezetése tekintetében 100-szor hatékonyabb a réznél. Az energiát emellett a jelenlegi lítiumos technológiában használt szilíciumnál 140-szer sebesebben szállítja tovább, ami a gyors töltéshez ideális anyaggá teszi” – fogalmazott a vállalat.

Még érdekesebb, hogy nem csak okos telefonok profitálhatnak az újításból. Az e-autók szintén kiaknázhatják a benne rejlő lehetőségeket. A futurisztikus újítás az elemek élettartamát is meghosszabbíthatja.

A grafén akkumulátorok esetleges piaci bevezetésének időpontja természetesen bizonytalan.