Szén-dioxidból csomagolás
Egy forradalmi eljárásnak köszönhetően a LanzaTech, a Total és a L’Oréal létrehozta a világ első olyan műanyag kozmetikai csomagolását, amelyet az ipar által kibocsátott szén-dioxid megkötésével és újrahasznosításával készítettek.  

A LanzaTech fenntartható üzemanyagokat és vegyszereket állít elő hulladékokból származó szén-dioxid-kibocsátások biológiai átalakításával, beleértve az iparilag távozó gázokat is, legyen az bármilyen biomassza-erőforrásból (pl. városi szilárd hulladék), szerves ipari hulladékból, mezőgazdasági hulladékból keletkező szintetikus gáz vagy megreformált biogáz. A gázerjesztés nagyléptékű fejlesztése, a reaktortervezés, a gépi tanulás és a szintetikus biológia terén szerzett tapasztalatának köszönhetően a LanzaTech értékesíteni tudta újrafeldolgozási folyamatát és bizonyítottan több mint 100 különböző vegyi anyag gyártására képes.

Az átalakítási folyamat három lépésben zajlik: egyedi biológiai eljárással megkötik az ipari szén-dioxidot és etanollá alakítják. Ezt követően dehidratációs eljárás segítségével az etanolt etilénné alakítják, majd polietilénné polimerizálják, amelynek műszaki jellemzői megegyeznek a fosszilis társaiéval. Ezt a polietilént − amely a hagyományos, kőolajból előállított, műanyagipari polietilénhez hasonló minőségű és tulajdonságú − használják fel a csomagolások előállításához.Az eljárás technológiai és ipari siker is egyben, amely bizonyítja, hogy a kibocsátott ipari szén-dioxid felhasználható műanyag csomagolások előállítására.