Startra kész az Eplan Harness proD 2.5 verziója
Az Eplan Platform központi alkatrészkezelőjével kombinálva folyamatos és optimalizált munkafolyamatokat eredményez. A termékrajzok, kábeltervek és a projektkezelés terén végrehajtott számos frissítés jelentősen megnöveli a kábelköteg tervezés hatékonyságát.

Az Eplan Harness proD 2.5 verziója októbertől válik elérhetővé. A fejlesztések a felhasználói munkafolyamatokra fókuszáltak, ezért számos frissítés a 3D-s kábelköteg-tervező és az Eplan Platform központi alkatrész kezelőjének összekapcsolásában található, ami újabb mérföldkövet jelent az integrált adatkezelés megvalósításában. A központi alkatrész-kezelőből a projekt teljes egésze elérhetővé vált a felhasználók számára, ami jelentősen csökkenti a törzsadatbázisok karbantartására fordítandó időt, és a kapcsolási rajz megalkotásától a gyártási dokumentáció elkészítéséig folyamatos munkafolyamatot tesz lehetővé. A meglévő 3D-s adatokból származtatott – a termékrajzokhoz szükséges – 2D-s szimbólumokkal tovább gyorsultak a törzsadat munkafolyamatok. Ez rendkívül hatékony újításnak számít, hiszen 3D-s alkatrészadatokra amúgy is szükség van, tehát a már meglévő adatokat használjuk fel újra, ezért az alkatész szimbólumok manuális létrehozása szükségtelenné válik.

Egyszerű alkatrész-pozicionálás 3D-ben

Az Eplan Harness proD egy modern 3D-s szoftverrendszer kábelkötegek hatékony tervezéséhez és dokumentálásához. A villamosmérnökök általában kevés tapasztalattal rendelkeznek a komplex MCAD rendszerek kezelésében, ezért nagyon hasznos a szoftver felhasználóbarát megközelítése. Egy alkatrész, például egy csatlakozó 3D-s térben történő elhelyezésekor kiválaszthatunk egy referenciapontot, referenciaélt vagy referenciaterületet, ami jelentősen egyszerűsíti a pozicionálás folyamatát.

A preview funkció segítségével a felhasználók pontos pozicionálással kerülhetik el a későbbi korrekciók szükségességét. Az AutoCAD-szimbólumokat használók továbbfejlesztett importálási funkciókkal találkozhatnak. Az importált DWG- és DXF-rajzok az összes releváns tartalom kibontása mellett szerkeszthetők tovább a 2.5 verzióban, ami jelentősen felgyorsítja az alkatrészek létrehozásának folyamatát.

Gyorsabb kábelvezetés

Az Eplan Harness proD 2.5 verziója számos új funkciót tartalmaz – például 3D-s objektumok rögzítését pozicionáláshoz, meglévő kábelkötegekben új köteg kiindulópontjának helymeghatározását, illetve automatikus kábelvezetést. A gyártás támogatásához a termékrajz csatlakozószimbólumában a vezetékek színei is megjeleníthetőek. A termelés így a rajzot használhatja a vezeték csatlakozóban lévő pontos helyének meghatározására. A vezetéklistákban történő keresgélés megszűnésével az egész gyártási folyamat felgyorsul.

Rugalmasság a „nailboard” létrehozásában

A termékrajzok létrehozása során is számos új funkcióval találkozhatunk. Az Eplan Harness proD 2.5 lehetővé teszi, hogy a rendelkezésre álló adatokból beállítható legyen, hogy mi jelenjen meg. Ez egy technikai részletnek tűnik, de jelentős rugalmasságot biztosít a „nailboard” létrehozása során. A megjelenítési konfiguráció az adatok módosítása nélkül is lehetővé teszi a rajz különböző megtekintési módjait – például a cég belső rajzszabványa szerinti megtekintést. Ezzel jelentősen nő a rugalmasság is.

A frissítésekeket az Eplan Harness proD kötegelten kezeli a projektkezelő segítségével, ami a kiértékelések generálása vagy a szükséges módosítások végrehajtása során tovább csökkenti a projektkezelésre szánt időt. A könyvtárelemek automatizált frissítése vagy az újonnan támogatott CAD-formátumok is olyan funkcióknak számítanak, amelyek jelentősen növelik a kábelköteg-tervezés hatékonyságát és felgyorsítják a felhasználók munkafolyamatait.