Pörög a kollaboratív robotok piaca
A dán Universal Robots 72 százalékkal növelte  2016-hoz viszonyítva a 2017-es bevételét. A kobotok iránti megnövekedett kereslet 170 millió dollárra emelte a cég tavalyi forgalmát.  

A Universal Robots éves eredménye nagy részben a vállalat meggyőző, 54 millió dolláros, negyedik negyedéves bevételének köszönhető. Ez ugyanis 61%-al magasabb, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában mért adat. 

A megnövekedett keresletre reagálva az UR két új szervizműhelyt is nyitott – amelyeket eddig csak Dániában üzemeltetett –, egyet az Egyesült Állomokban, egyet pedig Kínában, annak érdekében, hogy még közelebb kerüljön a felhasználókhoz. „A vásárlóink nem engedhetik meg maguknak a termeléskiesést, így minden áron el szeretnénk kerülni a leállásidőt. Az a célunk, hogy egy UR kobot soha ne üljön tétlenül arra várva, hogy valaki megjavítsa, vagy megérkezzen a szükséges alkatrész” – mondja Jürgen von Hollen, a Universal Robots elnöke.

A cég nemrég egy új üzemet is nyitott Bostonban, ez az első lépése annak a stratégiának, amely a globális funkciós részlegek Dánián kívüli telepítésének bővítését célozza meg. „Az új bostoni telep a több forráshoz és a magasan képzett alkalmazottakhoz való hozzáférést segíti majd. A szervezet arányosítása – különös tekintettel a kutatás és fejlesztés, valamint a kereskedelmi értékesítés és szolgáltatás részlegeire – kulcsfontosságú lesz 2018-ban a Universal Robots számára. A dán robotikai cég értékesítési irodákat nyit Olaszországban és Törökországban, valamint Mexikóban az első, Kínában pedig a harmadik regionális központot nyitja meg.”

A 2005-ben alapított cég jelenleg több mint 470 alkalmazottat foglalkoztat 15 ország 22 irodájában.