Osztott képernyős visszapillantó tükör
Az Aston Martin találmányával a sofőrök egy képernyőn három különböző aspektusból kísérhetik figyelemmel a járművüket övező vizuális viszonyok alakulását.

Három kamera „élő adását” integráló, hibrid visszapillantó tükröt mutat be a CES-en az Aston Martin. A Full Display Mirrornak (FDM) hívott rendszer kifejlesztésében egy Gentex Corporation nevű, michigani székhelyű autóalkatrész-gyártó céggel működött együtt a vállalat.

Az egység az autó mögötti, illetve a sofőr szemének vakfoltjait (a látóideg kilépésének helye. amely nem tartalmaz receptorokat) kitöltő terület vizuális változásait közvetíti.


A két oldalsó kamera az autó külső tükreibe van beépítve, a hátrahagyott tartományt pásztázó szerkezet pedig a jármű tetején foglal helyet. Ha a kamerák felmondják a szolgálatot, vagy esetleg mostoha az időjárás, a kijelző akár automatikusan elsötétedő tükörré is átlényegíthető. Az eszköz képernyőjén a sima tükrös és a kamerás élőkép kombinálására is lehetőség nyílik.

A hírek szerint kézzel fogható formában az FDM először egy Aston Martin DBS Superleggerába építve fog megmutatkozni a nagyközönség előtt.