Napelem meghibásodás detektálása távdiagnosztikával
Mivel a helyszínen nehézkes a hibadetekció, gyakran igen sokáig rejtve maradnak a napelemek meghibásodásai, amely rossz hatással van a teljesítményükre, így lassítja a megtérülést is.

A Huawei Smart I-V Curve Diagnosis olyan távdiagnosztikai rendszer, amely a görbék big data elemzésén és mesterséges intelligenciával történő analízisén alapszik.

Ahhoz, hogy a zöldenergiák terjedése reális cél legyen, fontos, hogy a beruházások megtérülése minél inkább tervezhetővé váljon. Mivel egy-egy napelem 20-30 éves élettartama alatt folyamatosan veszít teljesítményéből, egyáltalán nem mindegy, hogy van-e információjuk a felhasználóknak az éppen megtermelt energiamennyiségről vagy az esetleges meghibásodásokról. A teljesítményleadás önmagában fontos mutató a napelemek esetében – diagnosztikai jelentőségét pedig a Huawei távdiagnosztikai eszköze ki is használja.

Ideális megoldást jelent, mivel percek alatt, földrajzilag távolról is képes jelezni a problémát és annak forrását is. Ezzel célzott karbantartás vehető igénybe. 14 különböző hiba azonosítható, amelyek még a helyszíni ellenőrzés során – a farm kiterjedése vagy a nehéz megközelítés miatt – sem mindig derülnek ki.

A Smart I-V Curve Diagnosis tehát az üzemeltetők és felhasználók számára kínál professzionális megoldást a hibakereséshez. Mindezt előfizetéses rendszerben, folyamatos támogatással.