Myro, a szórakoztató robot
A Nokinomo francia interaktív dizájnügynökség létrehozta Myrót, a szórakoztató robotot: egy UR3 robotkart felszereltek okoskamerával és hangosítással, majd mesterséges intelligenciával ellátott, átlátszó digitális érintőképernyő mögé helyezték.

 Az átlátszó kabinban a UR kobot anonim felismerőtechnológia segítségével észreveszi az emberi látogatók jelenlétét, majd többek közt beszél, énekel, táncol, mozog és még duzzog is. A robotot a felhasználótól elválasztó átlátszó képernyő egy kifejezésre és párbeszédre alkalmas felület, amelyre Myro rajzol, fest, ír és videót vetít ki. A felhasználók az érintőképernyőn keresztül játszhatnak, együtt rajzolhatnak és kommunikálhatnak is a robottal. Myro mellett nehéz csak úgy elmenni, mivel több módszerrel is felhívja magára a figyelmet. Kamerájával felismeri a látogatókat, és kapcsolatfelvételre invitálja őket. Amőbázni szeretnél? Információra van szükséged? Egy kis kikapcsolódásra vágysz? Vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy? Myro számos szórakoztató játékot és szolgáltatást kínál, amely lehet interaktív, de éppen elgondolkodtató is. A robotot olyan nyitott, nagy forgalmú helyeken tervezik felállítani, ahol az embereknek hosszú várakozási idővel kell szembenézniük, információkra, útmutatásra vagy szórakoztatásra van szükségük.

A felhasználók az érintőképernyőn keresztül játszhatnak, együtt rajzolhatnak és kommunikálhatnak is a robottal (forrás: Universal Robots)