Multiszenzoros megfigyelő megelőző karbantartáshoz
A CISS-t nagyrészt a karbantartás hatékonyságának optimalizálásához fejlesztette ki a vállalat.

A Bosch Connected Industrial Sensor Solution (CISS) nevű eszköze egy többszenzoros érzékelő, amely mostoha körülmények között is lehetővé teszi a tárgyak internetjének (IoT) alkalmazásait, és MEMS (mikroelektromechanikus rendszerek) technológiát használ a vibráció, a gyorsulás és számos környezeti tényező alakulásának nyomon követéséhez. A készülék egy giroszkópot, egy gyorsulásmérőt, egy magnetométert, egy hőmérséklet-/páratartalom-/légnyomásmérő szenzort, egy mikrofont és egy fényérzékelőt tartalmaz.

A szenzorok külön-külön be- és kikapcsolhatók, illetve a mintavételezésük gyakorisága és küszöbértéke is konfigurálható.

A CISS egy 32-bites Arm Cortex-M3 mikrovezérlővel és 1 megabájtos belső flash memóriával dicsekedhet, illetve az adatátvitelhez Bluetooth rádióval és USB-csatlakozással rendelkezik.

A készülék értékes adatokkal szolgál a karbantartási folyamatok optimalizálásához és a termelékenység növeléséhez. A CISS egyidejűleg számos környezeti paraméter változásait figyelemmel tudja kísérni a prediktív karbantartás hatékonysága érdekében.

Az IP54-es minősítésű, kompakt szerkezet mínusz 20 és plusz 80 Celsius-fok között üzemképes, így széles körben felhasználható az ipar 4.0-alkalmazásokhoz.