Miskolcról szállítanak három kontinensre
A Toolstyle Kft. átadta új, 4200 négyzetméteres telephelyét Miskolcon november 4-én. A most átadott telephely a vállalat teljes beruházásának első üteme, a beruházás összértéke 2017-re eléri a 3,5 millió eurót. 

A most megvalósúló, 2,2 millió euró összegű befektetéssel a cég közel duplájára növelte a gyártóterületét, bővítette kapacitását, modernizálta a gyártási technológiáját és fejlesztette a munkakörnyezetét. 

A Magyarországon közel 100 főt alkalmazó francia tulajdonban lévő Toolstyle Kft. fő tevékenysége a CNC forgácsolás. Elsősorban gázturbina- és gázmotorok, valamint csomagolóipari gépek alkatrészeinek és szerelt egységeinek gyártására specializálódtak. A CNC forgácsolás mellett a vevői igények figyelembe vételével olyan készterméket is gyártanak, amely felületkezeléssel, festéssel, hegesztett szerkezetek gyártásával és ezek összeszerelésével egészülnek ki. A vállalat tevékenységét a tavalyi év folyamán kibővítette: új vállalkozást indítottak, amely keretében CNC élhajlítást, rozsdamentes és hőálló anyagok hegesztését végzik.

A cég fő tevékenysége a CNC forgácsolás

A Toolstyle az Európai Unió országai mellett Svájcba, az Amerikai Egyesült Államokba, az Arab Emirátusokba, Katarba és Kínába szállítja termékeit a gép-, illetve energetikai ipar képviselői számára, a cég partnerei között van a General Electric vagy a Bobst Group is. A miskolci vállalat a franciaországi M-Plus Group tulajdonában van, amely az anyaországában kettő, illetve Magyarországon - a Toolstyle Kft. leányvállalatával együtt - szintén két társaságot tulajdonol. M-Plus Group szakmai befektető csoportként, elsősorban az energetikai és gépipari üzletágakban érintett. 

A telephely-váltást a kapacitásnövekedés indokolta. „A kapacitásnövekedés és az új telephelyre költözés magával vonja a gépparkunk fejlesztését is. Habár gyártási technológiánk jelenleg is a legjelentősebb európai, japán, amerikai és koreai gyártók modern berendezéseiből áll, a projekt keretében további fejlesztéseket hajtunk végre 2017 év közepéig, így a beruházás összértéke eléri majd a 3,5 millió eurót" - mondta el Filip Csaba, a Toolstyle ügyvezetője az átadáson.

A cég új munkatársakat keres

Zöld-telephely

A Toolstyle az új telephely kialakításánál a gyártási hatékonyság mellett a környezetvédelmi és az energetikai hatékonysági szempontokat is figyelembe vette, így az épület tájolását is. Ezzel az irodarészleg a telek északi részére került, szokatlan módon a telephely bejáratával ellentétes oldalra. Ezzel a tájolással jelentős megtakarítást tudnak elérni az irodarészleg nyári időszakban felmerülő hűtési költségeinek a csökkenésével. E mellett összegyűjtik és visszaforgatják az esővizet is, ezt alkalmaznak például a WC-k öblítéséhez. A gyártócsarnokba keletkező hulladék hőt pedig visszavezetik és felhasználják a telephely fűtésére.