Mikor viszünk Matt Damonnek barátokat a Marsra?
Elvégre az egész csak befektetés kérdése. És megérdemli Mark Zuckerberg a Facebook sikerét? Villámvideók a Brain Barról, 2. rész!

A Vodafone a Brain Bar mindkét napján villámvideókat készített a legelgondolkodtatóbb fellépők gondolataival, amelyeket a Kreatív is közölt.

Ethan Siegelnek már a névjegykártyája is izgalmas: az áll rajta, elméleti asztrofizikus. A Starts With a Bang blogot tíz éve indította, azóta két könyve is megjelent: az egyik a világűr történetéről, a másik a Star Trekben látható futurisztikus húzások tudományos hátteréről. A videóban arról beszél, min múlik és mennyi idő még egy marsi emberi kolónia.A The AI Delusion szerzője szerint nem az a para, hogy a gépek okosabbak lesznek nálunk, hanem hogy ettől félünk. A videóban az emberi társadalom kettészakadásáról beszél és arról, megérdemli-e Mark Zuckerberg a Facebook totális sikerét.

Jacy Reese egy morális kérdésekkel foglalkozó think tank kutatási igazgatója, könyve az állattenyésztés örökös befejezésével foglalkozik. A videóban tudományos irányból közelítve mondja el, miért lenne ez lehetséges anélkül, hogy le kellene mondanunk a bevett táplálkozási szokásainkról.

Az első rész itt tekinthető meg

(X)