Mégsem lesz InnoTrans
Tekintettel a COVID körüli dinamikusan változó helyzetre és az ezzel járó tervezési biztonság hiányára, az InnoTrans-t 2022-re halasztják. Erről a Messe Berlin döntött a nemzetközi piacvezetőkkel és vezető szövetségekkel konzultálva. A világ vezető közlekedéstechnikai vásárára 2022. szeptember 20. és 23. között kerül sor Berlinben.

Az InnoTrans 2022-re való halasztása nagyon nehéz döntés volt" – mondta dr. Christian Göke, a Messe Berlin igazgatóságának elnöke. „Végső soron a döntő tényezők a tervezés biztonságának hiánya és a következő hónapokban a világjárvány kialakulásának előrejelzése voltak. A pandémiás helyzetre való tekintettel jelenleg senki sem tudja kellő bizonyossággal megmondani, hogy a keretfeltételek, például a sínterület használata 2021 áprilisában lehetővé teszik-e egy olyan nemzetközi kiemelt esemény megvalósítását, mint az InnoTrans.”

Az új vonatok bemutatása mintegy 3000 méteres sínpályán és a szabadterület az InnoTrans egyedülálló jellemzője, és döntő tényező az esemény magas színvonalú megrendezése szempontjából. „Egyetértünk az iparág vezető szereplőivel abban, hogy az InnoTrans csak nemzetközi szinten és a megszokott színvonalon felel meg minőségi normáinak. Az összes érintett érdekében ezért úgy döntöttünk, hogy újból elhalasztjuk az InnoTrans-t annak érdekében, hogy továbbra is garantálhassuk az InnoTrans, mint az iparág vezető marketingplatformjának magas színvonalát, és mindenekelőtt hosszú távon, és ezzel egyidejűleg az összes érdekelt fél számára biztosítsuk a tervezés biztonságát " – mondja Matthias Steckmann, a Mobility & Services divízió igazgatója.

A következő InnoTrans 2022. szeptember 20–23. között kerül megrendezésre.

A MES Expo mobilitási vásárt jövőre 2021. november 9. és 11. között rendezik meg a berlini kiállítási központban. A közlekedési megoldásokon átívelő vásári koncepció az elektronikai beszállítóiparra koncentrál. A B2B-szakkiállítás egy intermodális platformot kínál a vasúti, haszongépjárművek és autóipar területén