Megoldás a távoktatás fejlesztéséhez
Nagy léptékű előrelépést jelent az oktatás világában a Xerox indiai kutatóközpontjának, az XRCI-nek a fejlesztése, amely az online tanulás hatékonyságának növeléshez járul hozzá.

A Xerox kutatói a minőségi tudás elérése, felhasználása érdekében fejlesztették ki a videós e-learning-megoldásukat, amely az interneten lévő több ezer oktatási tananyag rendszerbe foglalásával teszi ezeket mindenki számára megismerhetővé. A napi gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy adott téma iránt érdeklő embernek ezután nem kell egyesével, sok időt elpazarolva összegyűjtenie a számára releváns videókat. Helyette az XRCI megoldása fejlett multimédiás algoritmusának köszönhetően könnyedén elvégzi ezt a feladatot. A téma megadása után azonnal összeszedi a kapcsolódó videós tartalmakat. Utána kilistázza azokat a felhasználó számára egy külön menüben, ahol kulcsszavak és a tárgymutató segítségével gyorsan megtalálhatóvá válnak a legérdekesebb, leghasznosabb videók.

A perszonalizáció is a megoldás része. E-tutorként az egyéni fejlődéshez, igényekhez idomulva javasol videókat a tanulóknak. Például ha a rendszer azt érzékeli, hogy a felhasználó egy videó megtekintése közben újra elindítja ugyanazt az anyagot az ötödik perctől, akkor feltételezi, hogy a nézőnek szüksége van további információkra az adott téma megértéséhez, ezért máris felajánl számára további tartalmakat, amelyekből az adott kérdéskör részletesebben megismerhető, megérthető.