Megjelent az Eplan Platform új verziója
A kizárólag 64 bites rendszerként telepíthető Eplan Platform 2.5 verzió fókuszában a munkafolyamatok egyszerűsítése és gyorsítása áll.

Az Eplan Platform rendszer továbbra is hatékony támogatást nyújt a részletes tervezéstől a kivitelezésig, a telepítéstől az üzembe helyezésig. Az alábbiakban a legfontosabb újdonságokat tekintjük át a teljesség igénye nélkül.

Megújult makrónavigátor Megújult navigátor használata könnyíti meg a makróprojektek és a kapcsolásirajz-sablonok rendszerezését és fejlesztéseit. Az Eplan variáns- és hivatkozásobjektum-technológiájának alkalmazásával egyszerű módon adhatunk hozzá különböző kapcsolásirajz-részleteket a teljes projekthez, a makrókkal pedig fastruktúrában vagy listanézetben is dolgozhatunk – akár többszörös kiválasztással is. Az összefüggések láthatóvá tételével a makróváltozatok és a különböző ábrázolási módok könnyebben átláthatók és gyorsabban, egyszerűbben kiválaszthatók. Az Eplan Platform 2.5 verzió ezenkívül makrónként több név kezelését is lehetővé teszi, csökkentve ezzel a cikkspecifikus makrók létrehozásának szükségességét, hiszen egy makrót ezentúl több alkatrészhez is felhasználhatunk.

Revíziókezelés a különböző szakágak között A változások követése fontos részét képezi a tervezési folyamatnak, különösen akkor, ha a különböző mérnöki területek képviselői, például az elektromos és a fluidtechnikai tervezők ugyanabból az adatbázisból dolgoznak. Az egyik fő kihívást ilyenkor a revíziók különböző szintjeinek projekten belüli kezelése jelenti. Az oldal-, illetve területorientált változáskezelésnek köszönhetően a projektterületek, a funkcionális struktúrák, a tárolt definíciók önállóan is felülvizsgálhatók, ezáltal a változások a folyamat egészére nézve minden résztvevő számára követhetők.

Sorkapocslécek kezelése A sorkapcsok típusainak és kategóriáinak grafikus megjelenítésével a kiválasztott sorkapocslécek beazonosítása gyorsabbá és egyszerűbbé vált, valamint a szükséges változtatások közvetlenül a sorkapocsszerkesztőben is végrehajthatók. A sorkapocsszerkesztővel az alkatrészek, cikkek közvetlenül felvihetők, vagy akár meg is változtathatók. A szerkesztő információinak megjelenítése sémaként elmenthető, ami lehetővé teszi a megjelenítési módok közötti gyors váltást és a legfontosabb információk elérését. Ez a sorkapocslécek központosított, kényelmes és egyszerű kezelését teszi lehetővé, a sorkapcsok és azok elrendezési diagramjának kiszámítható és ellenőrzött eredményével.

Eplan-súgó akár internet nélkül is Az Eplan Platform súgórendszere HTML5-ön alapul, azaz egy normál webböngészőben jelenik meg. A súgórendszert azonban akár lokálisan is telepíthetjük arra az esetre, amikor nem áll rendelkezésre internetkapcsolat.

Terepi kábelezés könnyedén A vezetékezés megkezdése előtt először azok pontos megtervezésére és átfogó dokumentálására van szükség – ez általában egyvonalas diagrammal történik. Az Eplan Platform 2.5 verzióban az egyvonalas ábrázolás funkcióval egypólusú bekötési tervek készíthetők, és az információt az Eplan FieldSys kiegészítő modulba továbbítva pontos kábelutakat és -hosszakat határozhatunk meg. A FieldSys modul segítségével automatikusan készülő, pontos rendelési lista jön létre a kábelutak minden elemére vonatkozóan.

Az Eplan Platform 2.5 verzió fejlesztéseit novemberben szakmai nap keretében is megismerhetik a szakemberek.