Kulcsfontosságú fejlesztések a dolgok internetjéhez
Az új ARM mbed operációs rendszer csatlakoztathatóságot, energiagazdálkodást és biztonsági funkciókat foglal magába. A Freescale Freedom-K64F kártya mbed operációs rendszert és új mbed Thread vermet futtat.

Az RS Components (RS) a csatlakoztatott, kis fogyasztású, biztonságközpontú projektekhez szánt legújabb mbed innovációkkal megerősíti ARM mbed termékválasztékát. Az mbed operációs rendszer a dolgok internetjének (IoT) kulcsfontosságú fejlesztési kihívásait célozza meg, míg a Freescale Freedom-K64F platform az iparág egyik első kártyája, amely problémamentesen támogatja az mbed operációs rendszert.

Az mbed.com/technology/os honlapról ingyenesen letölthető mbed operációs rendszer segítéségével a mérnökök megbirkózhatnak a dolgok internetének összetettségével. Az mbed operációs rendszer révén az IoT fejlesztések során kihasználhatók a web 2.0- és okostelefon-alkalmazások fejlesztése során sikeresen használt kártyatulajdonságok. A funkciók részét képezi többek között az integrált biztonsági IP, valamint a kulcsfontosságú szabványokat, például a Bluetooth Smartot, Wi-Fi-t, Thread kis fogyasztású vezeték nélküli mesh hálózatot, 6LowPAN-t és GSM-et támogató a csatlakoztathatósági átvitelek és interfészek. Ezenfelül javítja az mbed IoT eszközplatformot és támogatja az energiahatékony meghajtókat, hogy a fejlesztők olyan eszközöket tervezhessenek, amelyek képesek korlátozott energiaforrással, mint például egy gombelemmel is hosszabb ideig üzemelni.

Az RS-nél már elérhető Freescale Freedom-K64F platform az egyik első fejlesztőkártya, amely biztosítja a mérnökök számára az mbed operációs rendszer-fejlesztést. Mbed operációs rendszert és mbed Thread hálózati vermet tartalmaz, amelyek ideálisak a beágyazott Kinetis K64F mikrovezérlő által futtatott intelligens otthoni alkalmazásokhoz. A kártya egy MEMS gyorsulásmérőt és magnetométert, ezáltal egy teljes e-iránytűt, microSD-kártyanyílást és Ethernet portot is tartalmaz. Emellett az Arduino R3 kártyával is kompatibilis, ezáltal „shiledek” széles választékához biztosít egyszerű hozzáférést, így olyan funkciók is hozzáadhatók a termékhez, mint például a 2,4 GHz-es rádió, RFID vagy mobilhálózati csatlakozás. Az RS megjelenésükkel párhuzamosan elérhetővé teszi az mbed operációs rendszer fejlesztését támogató további platformokat is.