Kicsi a bors, de erős
Bemutatunk egy új, kompakt szervovezérlőt, mely dinamikus mozgás esetén interpolált és pont-pont mozgatásra is képes.

A Festo CMMT-ST szervovezérlő a CMMT-AS kis testvére. Dinamikus mozgás esetén mindkettő hasonló előnyökkel rendelkezik: interpolált és pont-pont mozgatásra képesek. Mindezt olyan igényes alkalmazásoknál biztosítják, mint amilyenek az összeszerelés és a handling technológiák, csomagológépek vagy az elektronikai ipar. A kicsi CMMT-ST – egészen 300 W-os teljesítményig – kiváló választás lehet folyamatos erőkifejtés esetén, miközben a kompakt kivitel miatt rendkívül kevés helyet igényel a beépítéskor.

Kompatibilitás

A CMMT-ST ugyanazon a platformon alapul, mint a CMMT-AS. Vagyis 300 W-os teljesítményig képes ellátni a kisebb szervomotorokat és az összes léptetőmotort, akár dinamikus mozgások esetén is. Kevesebb hűtést igényel, mint a 2,5 kW-os nagy testvére, és csak feleakkora a beépítési mérete. Különböző Ethernet-alapú buszrendszerekhez illeszkedhet, és könnyedén integrálható számos más gyártó vezérlési környezetébe. Legjobban a Festo EMMS-ST léptetőmotorjával működik együtt.

A CMMT-AS szervovezérlő, összeköttetésben egy szervomotorral hajtott ELGC-tengellyel

Gyors üzembe helyezés

A CMMT-ST néhány perc alatt beüzemelhető a Festo Automation Suite segítségével. Bár sokkal kompaktabb és költséghatékonyabb, mint a nagy testvére, a CMMT-AS, a csatlakozási és kommunikációs elvek, a funkcionális modulok és a szabványos biztonsági jellemzők változatlanok. A következetes vezérlési koncepció révén a felhasználó kombinálhatja a CMMT-AS és CMMT-ST szervovezérlőket mind a kicsi, mind a nagy tengelyekkel.

Az ingyenes Festo Automation Suite a folyamatosan bővülő Festo Automation Platform fő szoftvere, amely számos új termékkel és megoldással tör utat az automatizálási piacon a mechanikus rendszerektől kezdve a felhőmegoldásokig. Egyetlen programban egyesíti a Festo összes elektromos alkatrészének paraméterezését, programozását és karbantartását. Azt is lehetővé teszi, hogy néhány egyszerű lépés során a teljes hajtást beüzemeljük a mechanikus rendszertől a PLC-ig.

Tökéletes csatlakozás

A CMMT-ST szervovezérlő fontos részét képezi a Festo „connectivity” filozófiájának. A berendezés lehetővé teszi az egyes munkadarabok teljes csatlakoztathatóságát a felhőn keresztül a mechanikus kapcsolatoktól kezdve az elektromos interfészeken át a beüzemelésig és a PLC-programozásig. Így a Festo leegyszerűsíti minden gépépítő és automatizálási mérnök munkáját. Különösen a mechanikus és elektromos technológiák összekapcsolása, valamint az irányítási szintekhez történő, hardveres és szoftveres hozzárendelés esetén.

(A cikk eredetileg a GyártásTrend július-augusztusi lapszámában jelent meg.)