Karöltve kapcsol magasabb fokozatba az ABB és az IBM
A két cég közötti összefogás eredményeként a gyárakban feleslegessé válhatnak a manuális gépellenőrzések.

Együttműködési megállapodást kötött az ABB az International Business Machines Corporationnel (IBM), melynek segítségével a svájci vállalat tovább erősíti jelenlétét a digitális módszerekben és a dolgok internetének (IoT) koncepciójában.

Az ABB egy közös nyilatkozatban elújságolta, hogy a cég a gépek felől beérkező információk begyűjtésére specializált technológiáját ötvözni fogja az IBM Watson nevű, különösen fejlett adatelemző szoftverével. A két társaság közösen fogja kifejleszteni és értékesíteni a módszert alkalmazó termékeket.

Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy ez az erős kombináció már valóban az ipari technológia következő szintjét jelzi, amikor is a jelenlegi puszta adatgyűjtést végző, összekapcsolt rendszereken túl már olyan ipari műveletekhez és gépekhez jutunk el, amelyek érzékelik, megértik és kielemzik a meghibásodásokat, hogy aztán a működési idő, a sebesség és a hozam növelése érdekében az optimális beavatkozást elvégezhessék.

Példaként a manuális gépellenőrzések helyett az ABB és az IBM Watson mesterséges intelligenciáját arra kívánják felhasználni, hogy az „éles eszű” program az ABB egyik rendszere által besöpört valós idejű képek segítségével feltárhassa és kielemezhesse a hibákat.

Az ABB a digitális technológiát – amellyel a gépek a termelékenység növelése és a leállási idő csökkentése érdekében egy irányítóközponttal kommunikálnak – a növekedés mozgatórugójának nevezi. Éppen emiatt a vállalat tavaly a Microsofttal is összeállt, hogy a robotikában, a tengerészetnél, az elektromos járművek ágazatában, illetve a megújuló energia szektorában jelenlevő ügyfelek számára is digitális termékeket hozzanak létre.