Jobb végeredmény elasztomer 3D-nyomtatással
A Stratasys a nagy teljesítményű és professzionális FDM-technológia előnyeinek kiaknázásához az F123 3D-nyomtatósorozatnál a berendezésekhez kifejlesztett GrabCAD Print szoftvert ajánlja, amely az ipar speciális elvárásainak is megfelelő és intelligensen testre szabható 3D-nyomtatási megoldást kínál a felhasználóknak.
TÁMOGATOTT TARTALOM

Az elasztomer anyaghasználat továbbra is növekszik világszerte, és a különböző iparágak egyre inkább elkezdtek a 3D-nyomtatás felé fordulni a költségek és a piacra jutás idejének csökkentése érdekében. Mint minden technológiánál, az optimális eredmények elérése függ az elasztomer egyedi kihívásainak megértésétől, tekintettel a rugalmasságára.

A nagy, ipari nyomtatási rendszerek intenzív munkafolyamatokkal dolgoznak. A kisebb, alacsonyabb árú FDM-rendszerek előnye lehet a kis kezdeti költség, de építési kapacitásuk korlátozza az előállítani kívánt alkatrészek méretét. Rendkívül fontos, hogy a támaszanyag ne korlátozza az alkatrészek összetettségét. Ezek az alacsonyabb árú nyomtatók a modellek anyagából építenek támaszt, aminek következtében a felület minősége romlik a támasz eltávolítása során.

Légterelő cső - TPU 92

A válasz erre a kihívásra az elasztomer 3D-nyomtatórendszer, amely jó hozzáférhetőséget, nagy építési szabadságot, könnyű kezelhetőséget és oldható támaszanyagot kínál. Ez a kombináció lehetővé teszi nagyobb, komplexebb elasztomer alkatrészek gyors és költséghatékony előállítását.

Az Stratasys F123-sorozatú 3D-nyomtatók mindezeket a képességeket kínálják az FDM TPU 92A jelzésű, hőre lágyuló poliuretán elasztomer műanyagból. Az F123-sorozat bizonyítottan megbízható és valódi plug-and-play alkalmazást biztosít. Ezek közül azonban a legértékesebb a QSR oldható hordozóanyag. A QSR lehetővé teszi, hogy olyan komplex geometriákat nyomtassunk, amelyek más módon kivitelezhetetlenek lennének.

Ütésálló burkolat TPU 92 anyagból (forrás: Varinex)

A TPU-t (Thermoplastic Polyurethane Elastomer) az olyan kiváló tulajdonságai, mint a nyújthatóság, a kiváló szilárdság és az extrém tartósság alkalmassá teszik komplex, üreges, rugalmas prototípusok és kis sorozatban gyártható termékek 3D-nyomtatására. Az oldható támaszanyagnak köszönhetően nem kell többé tervezési kompromisszumokat kötni, és a költségek is csökkennek.

Az oldható támaszanyag egy erre az eljárásra kifejlesztett tartályban válik le a kész tárgyról, ellentétben a törhető támaszanyaggal, amely kézzel távolítható el. A törhető tartóelem eltávolítása a belső járatokkal rendelkező csövekből sok időt igényel, feltéve, hogy egyáltalán hozzáférhető. Az oldható támaszanyagokkal készült alkatrészeket azonban egyszerűen bele lehet meríteni az oldatba, amely feloldja a támaszanyagot. Ezen túlmenően az oldható támaszanyaggal elkerülhetők a törhető támasz leválasztásakor jellemző felületi sérülések és mérettartási problémák.

Az új, rugalmas és szakadásálló alapanyag széleskörű felhasználási lehetőséget kínál az iparban, mint például az autóipar vagy a sportszergyártás. Többek között készíthetők belőle különféle tömítések, tömlők, csövek, konzolbélések, fogantyúk, felületvédők. (x)

Működés közben az Ipar Napjain

Várjuk a 2019. május 14–17. között megrendezésre kerülő Ipar Napjai kiállítás G pavilon 205BA Stratasys-standján, ahol kollégáink vezetésével működés közben ismerheti meg FDM-nyomtatóinkat, többek között az először itt bemutatásra kerülő F120 FDM 3D-nyomtatót, valamint alapanyagkínálatunkat.

Regisztráljon előadásunkra, és igényeljen ingyenes belépőt!