Innovatív jelölés
A karbantartásmentes jelölési technológia segítségével költséghatékonyan elláthatja termékeit az azonosításhoz szükséges adatokkal.

Először is érdemes tisztázni, mit jelent a karbantartásmentes jelölés. Nem mást, mint egy innovatív tintasugaras jelölési technológiát, mely biztosítja a karbantartásmentes üzemelést. A kulcsszó a karbantartás-mentesség. Ezt a feltételt a gép úgy teljesíti, hogy 4-600 ezer karakter nyomtatása után patroncserét hajt végre, vagyis a patront a fejjel együtt egy mozdulattal lecseréli. Így tehát semmiféle karbantartás nem szükséges. A tintasugaras jelölőgép maga úgy működik, mint egy számítógépes nyomtató. Minden olyan jelet, rajzot, kódot ki tud nyomtatni, amit egy számítógép meg tud jeleníteni.

Kedvező költségek

A karbantartásmentes jelölési technológia sokféle előnnyel rendelkezik a „hagyományos”, egyéb karbantartást igénylő jelölőgépekkel szemben. Például a bekerülési költségük lényegesen alacsonyabb. Továbbá nincs semmilyen karbantartási vagy szervizköltségük. Nem használnak hígítót, így extra költség sem merül fel ezzel kapcsolatban. Meglepően kicsi a tömegük, csak négyszáz grammosak. A működés során nincs fejhiba, mert a tintapatron minden egyes cseréjével együtt fejcsere is történik.

Színváltás patroncserével

A tintasugaras jelölőgépek széles választéka minden jelölési igényt kielégít. Nem véletlenül, hiszen ez egy kompakt és hatékony rendszer, amely a Hewlett-Packard-technológián alapul. Részei a nyomtató és mikrokontroller all-in-one 3 gombos működtetéssel. Házuk hengerelt és eloxált alumíniumból készült. A rendszert különböző alkalmazási területekre tervezték, beleértve a gyógyszerészeti, élelmiszer- és italgyártási, vegyi, fogyasztási felhasználást. A nyomtató egyszerűen integrálható a csomagolórendszerekbe és a szállítószalagokba oldal- vagy felső nyomtatáshoz. Nyomtatási magassága 12,5 milliméterig garantált. Wi-fivel is vezérelhető, illetve intelligens kártyaolvasó funkcióval is rendelkezik a tintapatron felismerésére és az automatikus paraméterek beállítására.

A sokoldalú ZenJet

A ZenJet karbantartásmentes tintasugaras jelölőgépeket széles körben használják az iparban. A Hewlett-Packard-technológián alapuló kompakt jelölőrendszerek kis súlyuknál fogva – maximum fél kilogramm – a legkülönbözőbb üzemi körülmények között alkalmazhatók.

Főbb típusai:

ZenJet Dynamic – Írásnagysága 1–12,5 milliméter között van, így akár tizenkét sor is írható vele.

ZenJet Dynamic

ZenJet Handy – Hosszú élettartamú akkumulátorral működik. A könnyű és kompakt nyomtató nagy felbontású szöveget, képeket nyomtat több helyen, anélkül, hogy a gyártósorhoz rögzítve lenne.

ZenJet Essential – Írásnagysága 5–12,5 milliméter között van, így maximum kettő sort tud írni.

ZenJet IP (Ultra) – Százszázalékos rozsdamentes acélból készült, egyedülálló TIJ-nyomtató, amely IP65 tanúsítvánnyal rendelkezik. Poros, nedves, a megszokott normál környezettől eltérő viszonyok között alkalmazható.

ZenJet Ultra

Cikkünk eredetileg a Gyártástrend decemberi lapszámában jelent meg.