Hogyan készülnek a chipek?
A chipek manapság szinte minden elektronikai eszközben nélkülözhetetlenek, s így a chipgyártók folyamatos fejlődésben vannak.

Normál körülmények között a mikrochipek elkészítése akár 26 hetet is igénybe vehet, hiszen egy körömnyi területre zsúfolnak be akár 100 rétegben több milliárd tranzisztort. Elkészítésük szilíciumban gazdag homokkal kezdődik. A szilícium egy félvezető, amelynek tulajdonságai szennyeződések hozzáadásával vagy „doppinggal” módosíthatók, hogy megfeleljen a különböző elektronikus eszközök igényeinek.

Ez azt is lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy szabályozzák az áthaladó elektromos jeleket. A szilícium a Földön található 10 leggyakoribb elem egyike, ami azt jelenti, hogy elég bőséges mennyiségben áll rendelkezésre ahhoz, hogy kielégítse a chipgyártók termelési igényeit.

Mi történik ezzel a szilíciummal? Hogyan kell átalakítani a chipgyártáshoz? Milyen elemek vannak még a chipekben? Hogyan állítják elő ezeket a chipeket? – Ezekre és még sok más kérdésre választ kaphat az Interesting Engineering videójában.