Hibrid meghajtású kocsit dob piacra a Ferrari
Az SF90 Stradale új korszakot nyit az olasz autógyártó történelmében.

Ferrari bemutatta SF90 Stradale nevű, sorozatgyártásra szánt, hálózatról tölthető hibrid autóját, amellyel értelemszerűen a benzines és az elektromos meghajtású járművek között tátongó űrt fogja kitölteni.

A modellben a 4 literes, 769 lóerős, turbo V8-as motor mellett három, összesen 217 lóerős villanymotor is helyet kapott. A szerkezetek összjátéka esetén az SF90 Stradale állóhelyzetből 2,5 másodperc alatt tud 100 kilométer per órára felgyorsulni. Pusztán elektromos meghajtással nagyjából 25 kilométert lehet megtenni vele – ez az üzemmód akkor lehet hasznos például, amikor az ember nem akarja dugókban vánszorogva felemészteni járműve fosszilisenergia-tartalékait. Az új hajtáslánc, a nyomatékvezérelt összkerékmeghajtás, a gyorsabb, 8 fokozatú, duplakuplungos sebességváltó és a kisebb tömeg miatt a hibrid modell a LaFerrari típusú kocsinál valószínűleg szaporább lesz. A kormányában állítólag számos kapacitív érintőkijelzőt is elhelyeznek, hogy bizonyos funkciókat anélkül is szabályozni lehessen, hogy a sofőr túlságosan eltérítené tekintetét a szélvédőről.

Ugyan az autó nem limitált kiadásban érkezik majd a piacra, az ára miatt valószínűleg nem sokan engedhetik majd meg maguknak, hogy beszerezzenek maguknak egyet belőle.