Gyökeresen új fába vágja a fejszéjét az Apple
Az eddigiektől alapjaiban eltérő termékkel bővíti árukínálatát a cupertinói óriás. Napenergiának hívják.

A hatalmas vállalat Apple Energy LLC néven már létre is hozta azt a leányvállalatot, amelyen keresztül értékesíteni tudja a cupertinói és a nevadai napenergiafarmjain keletkezett erőforrás-feleslegét.

Ahogy azt a The Verge megjegyzi, a vállalatnak a környezeti felelősségről szóló legújabb jelentéséből az derül ki, hogy világszerte a cég immár 93 százalékban megújuló forrásokból előállított energiával fedezi áramszükségleteit. Az Apple emellett állítólag még tovább kívánja növelni napenergiafarmjainak terjedelmét, hogy felkészülhessen az olyan új projektekre, mint például a már régóta rebesgetett Apple-autók működtetéséhez szükséges töltőállomás-hálózat kiépítése.

A Federal Energy Regulatory Commissionhöz (Szövetségi Energiaszabályozási Bizottság) küldött beadványában a cég állítólag azt írja, hogy legálisan csak piaci áron tudná értékesíteni az előállított energiát, mivel a szektoron belül nem számít nagykutyának, és így nem tudja befolyásolni az áram árát.

Ez akár azt is jelentheti, hogy a cég egyenesen a lakosság vagy az üzleti partnerek részére „folyósítja” majd az energiát, márpedig a legtöbb vállalat szolgáltatóknál teszi pénzzé a felhasználatlan erőforrásait.

Nemsokára minden bizonnyal okosabbak leszünk, hiszen a társaság a június 6-án benyújtott kérelme után számított 60. napon már útnak indítaná az LLC-t.