Gépbiztonsági kerítés ipari robotokhoz
Olyan gépbiztonsági kerítést mutatunk be, amely gyors tervezhetőségének és moduláris felépítésének köszönhetően, hatékony és kreatív megoldásokat tesz lehetővé az ipari robotok biztonságos környezetének kialakításához. 

Gyorsaság, hatékonyság és kreativitás – leginkább ezekkel a szavakkal lehetne összefoglalni, amit egy Axelent gépbiztonsági kerítés használata jelent mind a felhasználó, mind a rendszer tervezője számára. Az Axelent AB svéd családi vállalkozásként indult el 1990-ben, azóta világszerte több mint 50 országban értékesítik egyedi fejlesztésű termékeiket. A kerítésrendszer egyszerű és gyors tervezhetősége a moduláris felépítésnek köszönhető.

Az oszlopok, kerítéspanelek, ajtók és zárak sokszínű típusa lehetőséget ad arra, hogy a különböző alkalmazásokhoz a legmegfelelőbb és legbiztonságosabb megoldást válassza a megrendelő. A kerítéspanelek egyszerű pattintással rögzíthetők az oszlopokhoz, ami a kivitelezés során a hagyományos csavarozásos megoldással szemben mérvadó időmegtakarítást jelent. Egy esetleges gépmeghibásodás vagy a gyártósor átalakítása esetén a kerítésrendszer könnyedén megbontható, igény szerint módosítható, bővíthető.

Alkalmazási terület

Néhány évvel ezelőtt még Nyugat-Európában is jellemző volt, hogy a rendszertervező cégek nagy része a saját maguk által legyártott, egyszerű huzalrácsból készített kerítéssel határolta műszaki berendezéseit. Ezzel szemben az Axelent X-Guard egy ingyenes szoftver segítségével (SnapperWorks) könnyen tervezhető, kulcsrakész megoldást jelent. A kerítésrendszer megfelel a gépbiztonsági direktíváknak, valamint „high-tech” megjelenést biztosít a gyártóüzemeknek, csarnokoknak.

Műszaki paraméterek
  • Oszlop: 50×50, 70×70 mm
  • Panelek: rácsos, plexi, fémlemez, hegesztőüveg
  • Magasság: 1400, 2000, 2300, 2755
  • Rácsköz: 50×30, 50×20 mm
  • Felületkezelés: korrózióálló, epoxi porfestett
  • Szín: RAL-színskála
  • Kiegészítők: ajtók, zárak, kábeltálcák széles választékban

 (Cikkünk eredetileg a RoboTech katalógusban jelent meg.)