Föld körül keringő üzemanyagtöltő állomások
Műholdak számára építene Föld körül keringő üzemanyagtöltő állomásokat egy San Franciscó-i startup. Az Orbit Fab szándékának komolyságát jól jelzi, hogy már a Lockheed Martin is jelentős mennyiségű tőkét invesztált a projektbe.

A koncepció egyik központ eleme az ötletgazda által kifejlesztett, Rapidly Attachable Fluid Transfer Interface (RAFTI) nevű csatlakozó interfész lenne, amelyen keresztül a szatellitek a kúthálózat majdani egységeiből megszívhatják magukat energiával.

A RAFTI-val ilyen módon drasztikusan meg lehet majd hosszabbítani a műholdak élettartamát, és meg lehetne akadályozni, hogy idejekorán űrszemét váljon belőlük.

A rendszer 1 liter per perces áramlási sebességgel tudja kiszolgálni üzemanyaggal az űreszközöket, és úgy tervezték, hogy -40 és 120 °C közötti hő-, illetve 500 és 3000 font per négyzethüvelyk (34 000 és 207 000 millibar) közötti nyomástartományban gond nélkül működni tudjon.

A RAFTI LOX/H2-, nitrogén-, hélium-, víz- és alkoholüzemű műholdak kiszolgálására alkalmas felület.

Paul Pelley, a Lockheed Martin egyik igazgatója az új szisztémát érintő, közelmúltbeli befektetéssel kapcsolatban így nyilatkozott: „Az Orbit Fabbe irányuló beruházás csupán egyike azoknak [a tranzakcióknak], amelyek az űrbéli flexibilitást elősegítő innovatív technológiák és képességek megteremtését, illetve támogatását célozzák. Maga a lehetőség, hogy a szatelliteket a keringési pályájukon lehet utántölteni üzemanyaggal, kritikus eleme az ügyfeleink misszióinak, hiszen így nagyobb manőverezési szabadságra tehetnek szert, és a küldetések időtartamát is meghosszabbíthatják.”