Elkezdődött az Ipar Napjai – Mach-Tech 2019 szakkiállítás
Ma délelőtt megnyílt az Ipar Napjai – Mach-Tech 2019 nemzetközi ipari szakkiállítás a Hungexpo budapesti vásárközpontjában, amelyen 20 ország 550 kiállítója mutatja be újdonságait.

A kiállítást május 14–17. között tartják. A széles kiállítói kínálat mellett számos program, konferencia, bemutató, mérnöki továbbképzés és szakmai előadás várja a látogatókat.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platformmal közösen mesterséges intelligencia témában rendez konferenciét, de a négy nap során számos szakmai előadás lesz hallható többek között a logisztika, robotika, 3D-nyomtatás, felületkezelés témákban.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára megnyitja a kiállítást

A megnyitón Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója hangúlyozta, hogy évről-évre több kiállító kíván részt venni a szakmai eseményen, amely idén már négy pavilonban várja a látogatókat. "Az Ipar Napjai a folyamatos fejlődésnek köszönhetően méltán került fel a legnevesebb szakkiállítások európai térképére" - mondta Ganczer. 

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a megnyitón hangsúlyozta, a hazai ipar háromszor akkora mértékben bővült ez elmúlt 5 évben, mint az európai, elmondása szerint a visegrádi országokkal (V4) és Romániával összevetve 2014 óta Magyarországon bővült a legnagyobb ütemben, 30 százalékkal az ipar teljesítménye.

Az államtitkár szerint ez a kiemelkedő eredmény legnagyobb részben a magyar kreativitásnak és a szorgalomnak köszönhető.
György Lászó a megnyitó beszédében pontokban fogalmazta meg az elkövetkező évekre vonatkozó stratégiai terveket, miszerint az Ipar 4.0 Mintagyár Kiemelt Projektet a következő 6-12 hónapban kiterjesztik több területre azzal a céllal, hogy minden, a program célcsoportjának tekinthető hazai kkv találjon a tevékenységének, iparágának megfelelő mintagyárat, ahol konkrét digitalizációs példákkal találkozhat, mindehhez pedig applikációt is fejlesztenek. Elmondta továbbá, hogy a következő időszaki kiemelt iparága az élelmiszer, az építő- és a kreatív ipar lesz. Több infrastrukturális fejlesztést helyezett kilátásba, köztük autópályaépítési és vasútfejlesztési tervekről, illetve a hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztéséről, a hulladék-újrahasznosítás maximalizálásáról számolt be. 

A kiállítás a pénteking 10:00 és 17:00 között várja a látogatókat. Látogasson meg minket a G Pavilion 203D standján!

Várjuk kedves látogatóinkat a G Pavilon 203D standon!