Elindult a nevezés az informatikatudományban az OTDK-ra
Megkezdődött a hallgatói nevezés a jövő év tavaszán megrendezésre kerülő 34. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára, amelyen azon pályamunkák és szerző hallgatók nevezhetnek, akik az intézményi TDK-konferencia keretein belül erre jogosultságot szereztek. A magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói mellett a határon túli intézményekből, valamint középiskolákból is részt vehetnek a tehetséges diákok kutatási eredményeikkel.

Az informatikatudományi szekcióban – amelynek házigazdája az Óbudai Egyetem – az informatikatudomány legkülönbözőbb területeihez kapcsolódó, az informatika eszközeinek és módszereinek fejlesztéséhez hozzájáruló pályamunkákat várják. A nevezési határidő: 2019. január 9.

A szekcióra a szervezők mintegy 110 pályaművet várnak a hazai és a határon túli felsőoktatási intézményeiből, közel 250 fő részvétele mellett. A tagozatokban bemutatásra kerülő, a tudományos eredményeket ismertető előadások mellett kulturális programok is várják a résztvevőket.

Első alkalommal került meghirdetésre az OTDT pályázatával a Roska Tamás-tudományos előadás, amely a tehetség elismerése és a fiatal kutatói teljesítmények megismertetése érdekében, valamint Roska Tamás tudományterületeket összekapcsoló, nemzetközileg elismert kutatói életműve előtti tiszteletadás jegyében fogalmazódott. A szekciónként egy díjazott doktorjelölt vagy PhD fokozatot szerzett fiatal kutató az eredményeit magas színvonalú és élményt nyújtó tudományos, tudománynépszerűsítő előadásban tárja a szakterülete iránt érdeklődő, fiatalok és mentoraik elé.

A 2019. április 16. és 18. közötti rendezvényről további információk, a szekció felhívása, valamint az aktualitások elérhetők a 34. OTDK Informatika Tudományi Szekciójának hivatalos weboldalán a http://www.it.otdk2019.uni-obuda.hu címen.