Duális szakképzést indít a Knorr-Bremse Budapest
Duális szakképzés elindításáról állapodott meg hétfőn a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrummal, valamint két tagintézményével, az Eötvös Loránd és a Szily Kálmán szakgimnáziummal.

A Knorr-Bremsének az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szeptemberben harminc diák kezdheti meg tanulmányait a gépi forgácsoló, CNC-gépkezelő, gépgyártás technológiai technikus szakmában. A vállalat közölte, hogy Magyarország egyik legnagyobb és legjobban felszerelt üzemi tanműhelyét alakítják ki, ahol a tanulói létszám 2019-re hatvanra emelkedhet, és a diákok további szakmákban szerezhetnek szakképesítést, munkahelyi tapasztalatot.

A Knorr-Bremse a világon piacvezető a vasútiszerelvény- és haszongépjármű-fékrendszerek gyártásában. A vállalatcsoport 2015-ben csaknem 6 milliárd euró árbevételt ért el, 30 országban 25 ezer munkatársat foglalkoztat. A vállalatnak Budapesten van a vasúti fékrendszerek tervezési és gyártási központja, míg Kecskeméten a haszongépjárművek számára készülnek fékrendszerek. A Knorr-Bremse Rail Systems Budapestnél több mint 1300 munkavállaló – köztük 500 mérnök – foglalkozik a high-tech vasúti fékrendszerek előállításával a tervezéstől a gyártásig.