Digitalizációs előadások és zalaegerszegi tesztpályabejárás a Factory Experience-n
Átadták a ZalaZone, a világon egyedülálló járműipari tesztpálya első ütemét, ahol a járművek dinamikai képességei mellett önvezető technológiákat, 5G hálózatot tesztelhetnek és fejleszthetnek a cégek, de okosváros is épül. Május 30-ai konferenciánkon a digitalizációs előadások mellett ezt is megnézheti!

2017-ben kezdődött 265 hektáros területen az 45 milliárd forintos állami beruházás, amelyek a keretében egy egyedülálló járműipari tesztpálya épül 2020 végére Zalaegerszegen. Ennek 21 milliárd forintból elkészült első ütemét adták át a héten, a konferenciaterem és a fejlesztőcégek bázisaként szolgáló technikai épület mellett elkészült a dinamikai felület, a versenypályákra hasonlító kezelhetőségi pálya, a fékek vizsgálatára alkalmas, nyolc különböző útfelületet imitáló pályaszakasz, illetve az okosváros első öthektáros területe is, amely a majdani teljes smart city 30 százalékát teszi ki. Ezek a dinamikai tesztek mellett az önvezető technológiák tesztelésére is alkalmasak.

A ZalaZone tesztpálya látványterve (forrás: ZalaZone)

Itt, a ZalaZone frissen átadott konferenciaépületében rendezzük meg Factory Experience – Hogyan digitalizáljunk a gyártásban című roadshow-nk következő állomását, amellyel célunk, hogy közelebb vigyük az ipar 4.0 és digitalizációs megoldásokkal kapcsolatos tudást a vidéken működő gyártó kkv-hoz.

A programban szó lesz a hazai digitalizációs felkészültségről európai összehasonlításban, a még mindig futó Ipar 4.0 Kiemelt Projektben részt vevő középvállalkozás megosztja tapasztalatait a pályázat kínálta lehetőségekkel kapcsolatban, beszélünk a MES rendszertől a gépi tanulásig számos olyan technológiáról, amelyek ésszerű használata lassan elengedhetetlen egy vállalat számára az optimális működés érdekében. A szoftveres segítségektől az automatizált intralogisztikai megoldásokon át a mesterséges intelligencia előnyeiig lesznek előadások és kerekasztal-beszélgetések, mindezek közben pedig szakmai rapid randi keretében tehetik fel célzott kérdéseiket a résztvevők a jelen lévő szakmembereknek.

A konferencia egy tesztpályabejárással zárul, amely során minden részlet kiderül a gigaberuházásról.

Ne hagyja ki!

Részletes program és jelentkezés: itt.