Bővítette esztergomi gyárát a Kirchhoff
A karosszériaelemeket gyártó Kirchhoff Hungária Kft. közel ötmilliárd forintos beruházással bővítette esztergomi üzemét. 

A 234 éves Kirchhoff Gruppe német családi tulajdonban lévő cég, négy divíziójában hulladékszállító és -tisztító teherautó felépítményeket, precíziós kéziszerszámokat gyártanak, valamint személygépkocsikat alakítanak át mozgássérültek számára. A Kirchhoff magyar üzem létesítésének 15. évfordulójára közel ötmilliárd forintos beruházással bővítette esztergomi üzemét. A vállalat legnagyobb megrendelője eddig a Suzuki volt, mára azonban a Daimler lépett elő erre a helyre. A Kirchhoff az elmúlt másfél évtizedben 32 milliárd forintot fektetett be az esztergomi üzembe, a vállalatnál jelenleg 940 ember dolgozik. A cég közel 20 vevő igényeit szolgálja ki, többek között a Mercedes, a Suzuki, az Audi és a PSA magyarországi, a PSA, a KIA és a Volkswagen szlovákiai, a Porsche és BMW németországi, a Skoda és Hyundai csehországi és a Ford romániai üzemeinek beszállítója.

Kirchhoff Hungária Kft. – Esztergom

Wolfgang Kirchhoff, a vállalat alapítója elmondta, hogy a bővítés során a gyárat három helyszínen fejlesztették, összesen 3300 négyzetméteren. A beruházást a C osztályos Mercedeshez készülő alkatrészek gyártása tette lehetővé. A robotvezérelt pont- és ívhegesztéssel, 3D-lézervágással, hidegpréseléssel és Magyarországon egyedüliként melegpréseléssel dolgozó üzem árbevétele 2017-ben 34 milliárd forint volt, 2018-ban pedig 27 százalékkal bővült, meghaladva a 43 milliárd forintot. Sőt, Wolfgang Kirchhoff társasága megkezdte a tárgyalásokat a Debrecenben készülő BMW-k beszállítói programjáról és árajánlatokat is készítettek.